News‎ > ‎

Federația FAIR MediaSind participă la proiectul Skills Live, finanțat prin Programul Erasmus +

postat 9 mai 2018, 00:39 de Office Mediasind   [ actualizat la 9 mai 2018, 00:39 ]
Federația Cultură şi Mass-Media FAIR MediaSind
participă în perioada 01.12.2017-31.12.2019 la Proiectul  Skills Live, finanțat prin Programul Erasmus +, Acordul de Grant 2016-3203 / 001-001.

Proiectul Skills Live va iniţia şi dezvolta 3 programe de învățământ inovatoare pentru educația și formarea profesională a celor din sectoarele audiovizualului și spectacolelor live.

Obiectivele principale ale proiectului sunt legate de creșterea competențelor în aceste sectoare, de la aptitudinile antreprenoriale și manageriale la utilizarea tehnologiilor digitale de ultimă generaţie.

Aceste programe de învățare vor fi concepute inițial pentru două profesii din domeniul audiovizual: Sound Manager și Editor video / film și vor acoperi următoarele domenii:

Managementul artelor
Noi tehnologii digitale
Antreprenoriat cultural

Programele de învățare vor fi ulterior adaptate pentru a fi utilizate pentru  o gamă mai largă de profesii și de către alte subsectoare ale sectorului creativ și cultural, urmărindu-se  ca materialul produs de proiectul Live Skills să fie transferabil și sustenabil.

Proiectul este condus de British Council si  implică nouă parteneri din patru țări (Bulgaria, Grecia, România și Marea Britanie). Din România alături de FAIR MediaSind, participă Institutul Național de Cercetare si Formare Culturală ( INCFC).

Live Skills va încerca să soluționeze  lipsa de competențe identificate și va răspunde cererii de noi competențe în subsectoarele Audiovizual și Spectacolele live din domeniul creativ și cultural. Proiectul va contribui la sporirea capacității de angajare și a mobilității profesioniștilor și a studenților din domeniul cultural, va spori competitivitatea sectorului și va construi un viitor sector cultural vibrant, robust și sustenabil.

 În cadrul proiectului sunt prevăzute următoarele activități

´  WP1 – MANAGEMENT
´  WP 2 – PREGATIREA CURRICULEI 
´  WP3 INTOCMIREA CURRICULEI (CORE CURRICULA DESIGN)
´  WP4 IMPLEMETAREA - pentru cele trei domenii (managementul artelor, antreprenoriat, abilități digitale și noi tehnologii) se vor  testa si actualiza programele de învățămint    în cadrul unor programe de formare profesionala continua la care pot participa persoane din sectoarele Audiovizual și Artele spectacolului
´  WP5 ASIGURAREA CALITATII (QUALITY ASSURANCE)
´  WP6 EVALUAREA)
´  WP7 DISEMINARE SI COMUNICARE WP8 EXPLOATAREA SI SUSTENABILITATE În  luna octombrie 2018 va începe derularea programelor de formare profesională continua pentru cele trei domenii 

Departament Comunicare FAIR-MediaSind

Bucureşti, 9 mai 2018