News‎ > ‎

Federația Internațională a Muzicienilor a stabilit strategia pentru protecția locurilor de muncă în perioada 2019-2022

postat 4 oct. 2019, 03:15 de Office Mediasind   [ actualizat la 4 oct. 2019, 03:16 ]
Comitetul Executiv al Federației Internaționale a Muzicienilor-FIM ce a avut loc în perioada 1-3 octombrie 2019 la Zurich, Elveția, a stabilit proritățile pe care cea mai mare organizație din lume a muzicienilor le vor avea în perioada 2019-2022.

Principalele subiecte discutate au fost protecția socială a salariaților și lucrătorilor independenți, Directiva UE 2019/1152 privind predictibilitatea și transparența condițiilor de muncă în Uniunea Europeană, cooperarea dintre federațiile sindicale, problema drepturilor de proprietate intelectuală ale artiștilor muzicieni, situaţia artiştilor muzicieni independenţi, mobilitatea artiştilor muzicieni, dubla taxare a veniturilor, situaţia obţinerii vizelor, comitetele de dialog social, analiza proiectelor de directive europene care privesc activitatea din domeniul artistic etc.

La acest eveniment, România a fost reprezentată de către Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind, prin președintele organizației, Leonard Octavian Pădureț, care deține și funcția de membru în Comitetul Executiv al FIM. Acesta a prezentat problemele cu care lucrătorii din domeniu se confruntă în România, a subliniat deosebita implicare a FIM in problematica artistilor din Romania, amintind în mod deosebit sprijinul FIM acordat FAIR-MediaSind pentru ca angajații din sectorul cultură și mass-media să beneficieze de sporul de 15 %, pentru condiții de muncă, precum și în alte conflicte pe care federația le-a declanșat pentru apărarea și respectarea drepturilor membrilor afiliați.

Fondată în anul 1948, Federația Internațională a Muzicienilor, este organizația internațională a sindicatelor muzicienilor și a organizațiilor reprezentative echivalente, având în componență 70 de organizații  în 60 de țări din întreaga lume. https://www.fim-musicians.org/

Foto, de la stanga la dreapta:

Benoit Machuel - Secretar General FIM

Leonard Octavian Paduret - presedinte FAIR-MEDIASIND

Deborah Cheyne - vicepresedinte FIM

John Smith - presedinte FIM

Beat Santschi - vicepresedinte FIM

Departament Comunicare FAIR-MediaSind

Zurich, 4 octombrie 2019