News‎ > ‎

Festivalul SIMFEST se va organiza în sistem online, în perioada 14-19 septembrie 2020

postat 11 sept. 2020, 06:32 de Office Mediasind   [ actualizat la 12 sept. 2020, 23:46 ]
http://www.simfest.ro
Festivalul Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți SIMFEST -  ediția a XVII-a, va avea loc anul acesta  la Tîrgu Mureș, în sistem on line, în perioada 14-19 septembrie.

Lista producțiilor selectate pentru faza finală va fi publicată curând pe pagina de Facebook a festivalului: Simfest Romania și pe website: www.simfest.ro.

Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind și MediaSind TVR sunt parteneri oficiali ai festivalului.

Vă prezentăm în continuare comunicatul de presă al organizatorilor

Departament Comunicare SRJ MediaSind

București, 11 septembrie 2020COMUNICAT DE PRESĂ

SIMFEST nu moare de COVID

Festivalul Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți SIMFEST, ajuns la ediția a XVII-a, se desfășoară și anul acesta, la Tîrgu Mureș. În ciuda pandemiei, care a lovit chiar și echipa de voluntari. Doar că, din această cauză, organizatorii s-au văzut nevoiți să caute soluții pentru o desfășurare online. Au fost anulate doar câteva din evenimentele cu public (expoziții, proiecții publice ale producțiilor din concurs și ale unor filme primite de la parteneri, lansări de carte etc.). O parte din ele se va muta în spațiul virtual, prin intermediul paginilor de social media ale festivalului: Facebook, Instagram, Youtube. Așadar, urmăriți-ne pe aceste canale în perioada 14 – 19 septembrie.

Tîrgu Mureșul a intrat, prin SIMFEST, în galeria orașelor care găzduiesc mari festivaluri. Statistica oferă următoarele cifre: 1.284 de producții înscrise în competiție, din 92 de țări; 226 de producții reținute în selecția finală, de un juriu format din 10 specialiști în televiziune și cinematografie (au muncit din greu în săptămânile trecute, printre alții: reputatul critic de film Manuela Cernat, prof. univ. dr. Brîndușa Armanca, prof. univ. Alexandru Condurache, cunoscuții realizatori TV Irina Păcurariu, Diana Deleanu și Emil Hossu Longin ș.a.); 69 de producții din România; prezență masivă, pentru prima oară, a creațiilor studențești (peste 300, din care peste 30 din România, 18 venind de la UNATC București).

Un juriu internațpănal analizează deja producțiile reținute în selecția oficială.

În topul înscrierilor se situează Iran, India și SUA, dar au intrat în competiție producții din țări de care puțini au auzit, precum Malawi sau Capul Verde.

Lista producțiilor selectate pentru faza finală va fi publicată curând pe pagina de Facebook a festivalului: Simfest Romania și pe website: www.simfest.ro. Tot acolo vor fi anunțate, în timp util, evenimentele organizate online.