News‎ > ‎

Încă un membru al CA din Radioul Public declarat incompatibil de către ANI

postat 9 apr. 2014, 02:57 de Office Mediasind   [ actualizat la 9 apr. 2014, 03:46 ]
http://www.stareapresei.ro/ileana-savu-ca-srr-posibil-incompatibila-40352.html
Comunicat – incompatibilitate SAVU ILEANA

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui SAVU ILEANA, membru în Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune, întrucât, începând cu data de 28 noiembrie 2011, deține, simultan cu funcția de membru în Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune, și funcția de administrator al SERVICE CICLOP S.A.

Conform art. 99, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003, „Persoanelor care exercită următoarele demnităţi publice şi funcţii publice de autoritate din cadrul autorităţilor şi instituţiilor aflate exclusiv sub control parlamentar: [...] membrii [...]  comitetelor directoare ale Societății Române de de Radiodifuziune, li se aplică [...] regimul incompatibilităților prevăzut [...] pentru miniștri și, respectiv, secretari de stat [...]”.

Astfel, SAVU ILEANA nu a respectat dispozițiile art. 84, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu [...] funcţia de [...] administrator, membru al consiliului de administraţie [...] la societăţile comerciale […]”.
SAVU ILEANA deține funcția de membru în Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune începând cu data de 29 iunie 2010, iar, începând cu data de 28 noiembrie 2011, deține și funcția de administrator al SERVICE CICLOP S.A.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. SAVU ILEANA a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.


În imagine Ileana Savu. Amanunte pe  stareapresei.ro