News‎ > ‎

Informare întâlnire modificare organigramă SRTV

postat 10 iul. 2019, 08:12 de Office Mediasind   [ actualizat la 10 iul. 2019, 08:12 ]
O delegaţie a Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind - Filiala TVR formată din Loara Ştefănescu, vicepreşedinte, Horia Gruşcă, vicepreşedinte, Vitalie Lupaşcu, vicepreşedinte, a participat luni, 8 iulie 2019, ora 12.00,  la o discuţie de lucru (şedinţa informală) pe tema modificării organigramei SRTV, convocată de conducerea instituţiei prin intermediul coordonatorului Direcţiei Resurse Umane. Au fost invitate toate structurile sindicale din cadrul SRTv – instituţia centrală şi din unele studiouri teritoriale.

Subiectul concret al reuniunii, anunţat la începutul şedinţei de lucru, a fost discutarea unui document invocat ca fiind ”Noua Organigrama a TVR” elaborat de un Grup de lucru condus de Alexandru Sassu şi asumat de conducerea TVR – document grafic distribuit participanţilor la începutul activităţii.

Punctul de vedere al MediaSind TVfR, exprimat în cadrul şedinţei, a vizat atât aspecte de formă cât şi de fond.

Din perspectiva metodologică, noi am considerat că nu se poate vorbi despre o discuţie eficientă în condiţiile în care, pe de o parte, documentul a fost primit doar la începutul şedinţei şi, pe de alta parte, aveam în faţa doar o simplă hârtie cu un desen reprezentând o posibilă imagine grafică a ceea ce ar urma să fie TVR după adoptarea acestei ”Organigrame”.

Fără ideile şi obiectivele care conduc la această formulă, fără explicaţii şi argumente, fără a se cunoaşte motivele pentru care unele structuri se desfiinţează, se transformă sau se înfiinţează – discuţia este lipsită de sens.

Pe fond am considerat ca nu se poate discuta eficient acest ”document” deoarece graful nu furnizează nicio informaţie cu privire la modul de alocare a resurselor umane (personal de productie media, personal de sprijin tehnic şi personal de suport logistic-administrativ) în contul ”pătrăţelelor” desenate pe foaie. Unele denumiri de structuri sunt la fel ca până acum, altele au  sintagme diferite. Acest lucru este esenţial atât din perspectiva capacităţii de atingere a obiectivelor avute în vedere cât şi din cea a utilizarii resurselor umane, tehnice, materiale  şi financiare.

Asigurarea dată de autorii schiţei, potrivit căreia reorganizarea (reforma) nu va afecta numărul total de posturi in TVR (deci nu vor fi concedieri si nici angajări) nu este convingătoare cât timp  ea ar urma să determine schimbarea profilului instituţiei, dinspre o televiziune considerată a fi preponderent ”de stiri” la o televiziune ”generalistă” (aşa cum a fost înainte de actuala formulă).

Reprofilarea instituţiei presupune pentru o parte a personalului recalificarea sau cel puţin o perioadă de adaptare la noi cerinţe de lucru, la noi sarcini. Acest proces nu se poate desfasura în absenţa unui studiu clar cu privire la resursa umană existentă, la calităţile actuale ale angajaţilor, la detaliile reformei vizate. Situaţia actuală a managementului resurselor umane în TVR este departe de acest deziderat.

În acelaşi timp, nu este clar în ce masură reforma pe care organigrama o sugerează răspunde exigenţelor actuale din media europeană cu privire la obligaţiile ce revin statelor şi instituţiilor de informare publică în problema protecţiei publicului, a instituţiei şi a salariaţilor faţă de pericolele pe care le reprezintă agresiunile informaţionale, campaniile de dezinformare şi proliferarea fenomenologiei de tip fake-news.

În aceste condiţii, în măsura în care conducerea TVR doreste într-adevăr să valorifice o posibilă contribuţie a structurilor sindicale la transformarea institutională şi modernizarea TVR, la o mai eficientă utilizare a resursei umane şi a banului public, la europenizarea reală a serviciului de informare publică, MediaSind TVR ca acest aport poate fi eficient numai în condiţiile unui dialog real, transparent, raţional şi onest.  

 

Departament Comunicare MediaSind TVR

 

Bucureşti, 10 iulie 2019