News‎ > ‎

Informare privind începerea negocierii CCM la TVR

postat 10 mar. 2020, 02:12 de Office Mediasind   [ actualizat la 10 mar. 2020, 02:39 ]
După tentativa nereușită a administrației Gradea din săptămâna trecută de a trece la „crearea” CCM fără partenerii sociali, respectiv reprezentanții Federației FAIR MediaSind, MediaSind TVR și Sindicatul TVR Craiova, ieri, 9 martie, au început, cu o întârziere de peste două luni, negocierile clauzelor CCM din TVR.

În echipa administrației Gradea au mai apărut două nume noi: Demeter Andraș, noul consilier de etică din TVR și director al Casei de producție și Florentina Stan, șef serviciu Resurse Umane.


Discuțiile au început cu reproșuri ale dlui.Demeter legate de comunicatul de presă al SRJ MediaSind privind adoptarea, în mod abuziv și ilegal, a unui set de norme de etică sub forma mascată a unei proceduri. (amănunte la acest link: http://www.mediasind.ro/comunicate-1/invocandconsiderenteeticeconducereatvrimpuneoprocedurailegalasiimoralapentruaconcediaangajatiiincomozi )

Acesta a susținut că Societatea Română de Televiziune a fost obligată printr-o Adresă din partea Secretariatului General al Guvernului să adopte un Cod de conduită și să înființeze funcția de consilier de etică! Deși i s-a solicitat de mai multe ori acest document, nu a fost pus la dispoziție, făcându-ne promisiunea că va fi prezentat ulterior, la o data neprecizată. Astăzi, 10.03.2020, prin mail, ne-a fost transmis de către secretariatul comisiei de negociere, Ordinul SGG nr.600/2018 privind Codul controlului intern managerial pentru instituțiile din administrația publică centrală și Manualul de implementare a sistemului de control managerial în administrația centrală. Lipsește, evident, adresa SGG invocată de dl.Demeter prin care SRTV ar fi fost "obligată" să adopte un Cod etic cu încălcarea prevederilor constituționale, ale Legii SRR și SRTV, Legii avertizorului public, Legii Dialogului social, Statutului Jurnalistului din SRTV și a prevederilor CCM din SRTV!

Liderii Federației  FAIR- MediaSind  în numele afiliaților săi – MediaSind TVR și Sindicatul TVR Craiova -au solicitat expres părții patronale să retragă de urgență această așa- zisă procedură care maschează, de fapt, modificarea CCM și a Regulamentului Intern, solicitând negocierea prevederilor respective cu partenerii sociali. Atât avocatul MediaSind, cât și liderii FAIR MediaSind, SRJ MediaSind și MediaSind TVR, au reiterat faptul  că definirea abaterilor disciplinare cuprinse în documentul aprobat și introdus în mod fraudulos, este făcută cu scopul de a putea concedia, „cu temei legal” angajații incomozi.

La această întâlnire reprezentanții administrației au recunoscut că este în lucru o nouă procedură, de fapt un regulament pentru organizarea concursurilor managerilor, acțiune făcută tot fără consultarea partenerilor sociali, a membrilor CD și CA. I-am anunțat oficial pe reprezentanții administrației că și această procedură va fi atacată în justiție, întrucât maschează un nou regulament. Deși i s-a explicat de mai multe ori că procedurile se referă doar la activități și nu la regulamente, dl. Demeter se făcea că nu înțelege, repetând că totul este legal. Întrebat de mai multe ori de ce Codul etic din TVR nu a fost adoptat în aceleași condiții ca cel din SRR, de unde a copiat anumite prevederi, acesta a recunoscut, într-un final, că respectivul document a fost negociat în Radio cu partenerii sociali și a fost adoptat prin votul CA!

De asemenea, dl. Andraș Demeter a confirmat faptul că procedura va avea efecte juridice după 30 de zile de la publicarea pe intranet iar în caz de încălcare se poate ajunge în fața  comisiei de cercetare disciplinară.

 Întrebat cine sau ce serviciu secret sau care a fost rațiunea de a include în grupul de elaborare a documentului, alături de șefa serviciului juridic, dna. Roxana Ionescu, a dlui. Col (r) Adrian Fulea, dl. Demeter a afirmat că nu își amintește cine anume l-a propus. Acesta a ținut să mai facă precizarea că, în opinia sa, consilierul de etică nu se substituie Comisiei de Etică și Arbitraj și că nu va bloca activitatea acestei comisii, cel puțin până în luna mai când îi expiră mandatul.

În aceste condiții, reprezentanții MediaSind TVR au anunțat că vor ataca în instanță aceste prevederi și că vor sesiza Agenția Națională de Integritate și instituțiile abilitate despre modul fraudulos în care s-a adoptat acest document în dauna tuturor salariaților și colaboratorilor TVR, fără negocierea cu partenerii sociali și fără aprobarea membrilor CD si CA.

Au fost întrebați și reprezentanții salariaților prezenți la negocieri care este poziția lor față de acest document considerat de noi ilegal și care poate justifica abuzurile de orice fel față de angajați, oferind posibilitatea administrației de a recurge la concedieri  pentru orice critică, comportament sau acțiuni care nu sunt pe placul conducerii. Cu excepția a două persone care au susținut argumentele noastre dar au precizat că vorbesc în nume propriu, restul liderilor sindicali au tăcut mâlc.

Trebuie precizat că dna. Iordănescu, lider SPUSTv și dl. Balcan (a cărui organizație mai are doar 7 membri, deci sub numărul legal) s-au arătat foarte supărați de acea parte a comunicatului SRJ MediaSind referitoare la complicitatea unor lideri sindicali care au făcut posibilă adoptarea regulamentului, coordonat de șefa TVR împreună cu apropiații săi. Aceștia doreau să precizăm faptul dacă ei sunt vizați sau nu în acel comunicat, motiv pentru care au fost întrebați dacă doar acest aspect îi interesează dintre toate argumentele privind pericolul adoptării acestui document, care va face posibilă  concedierea colegilor lor din cauze subiective.

După aproximativ două ore de discuții aprinse pe acest subiect care s-au transformat, practic, într-un dialog al surzilor, s-a trecut la “negocierea efectivă” a CCM. Același dl. Demeter împreună cu șefa juridicului, dna. Roxana Ionescu, au susținut că propunerile înaintate FAIR MediaSind reprezintă un CCM nou! Li s-a explicat cu răbdare că prin Actul aditional nr 3 s-a convenit, din cauza timpului limitat, să se negocieze în termen de 60 de zile celelalte clauze din CCM. Din acest motiv am arătat că noi dorim negocierea celorlalte clauze pentru a obține un contract la standarde europene și că avem o anumită viziune și logică în conținutul și distribuirea articolelor contractului.

Însă, în sprijinul administrației a intervenit și dl Balcan care a susținut agresiv că nu se poate negocia întregul CCM! Susținând aceleași argumente, dna. Iordănescu, ca și cum ar fi fost demult în barca conducerii, a cerut să se negocieze doar clauzele care nu implică un efort financiar, lucru salutat de dl. Demeter care a afirmat că bugetul primit de TVR este "considerabil mai mic" decât cel de anul trecut. Imediat am reacționat susținând că este o afirmație falsă, întrucât bugetul este "considerabil egal" cu cel de anul trecut.

În aceste condiții reprezentanții părții patronale au afirmat că se vor adresa ITM pentru a afla cât anume dintr-un contract au voie să negocieze prin ACT adițional!!! Tot la ITM vor verifica și legalitatea mandatului primit de reprezentanții salariaților, având în vedere că la negocierile trecute aceștia au anunțat că mandatul primit din partea salariaților TVR este de a se prelungi contractul actual cu 12 luni.

Următoarea întâlnire a fost programată pentru data de 16 martie 2020, la ora 11,00.

În concluzie, la fel cum am arătat și în informarea trecută (amănunte aici http://www.mediasind.ro/news/precizarimediasindprivindintoxicarilereprezentantilorspustvlegatedenegociereaccmdintvr) avem certitudinea că administrația nu dorește negocieri serioase și că se mimează, de fapt, dialogul social, pentru a temporiza procesul și SPUStv să obțină, între timp, o eventuală reprezentativitate în instanță, ca apoi să se negocieze un contract colectiv în favoarea conducerii, renunțându-se și la drepturile obținute cu greu la sfârșitul anului trecut, fapt care a început deja să deranjeze pe sforarii din TVR. 

Dragi colegi, fiți foarte atenți, din acest moment vă puteți pierde locul de muncă dacă acceptați regulile ilegale adoptate de către administrația Gradea și acoliții săi! Acum au și baza legală de a vă concedia cu mare ușurință. Organizația noastră vă va susține în cazul în care vă considerați abuzați pe nedrept de conducere!

Facem un apel către toți salariații, indiferent dacă sunt sau nu membri de sindicat, să susțină demersurile și acțiunile noastre pentru a anula orice abuzuri împotriva angajaților TVR.

Departament Comunicare MediaSind TVR

București 10 martie 2020