News‎ > ‎

INSTITUTUL REUTERS RECRUTEAZĂ JURNALIŞTI ROMÂNI

postat 5 apr. 2011, 02:06 de Office Mediasind
Programul  Wincott din cadrul Universităţii Oxford permite jurnaliştilor din estul şi centrul Europei, Rusia şi Asia Centrală să viziteze Marea Britanie pentru 3 luni de studiu. Programul se desfăşoară în colaborare cu Institutul Reuters pentru Studiul Jurnalismului şi Green Templeton College.

Bursierii Wincott vor petrece un semestru (3 luni) în Oxford, la Institutul Reuters pentru Studiul Jurnalismului, unde se vor alătura unui grup de jurnalişti din diferite părţi ale Europei. Bursierii vor participa, săptămânal, la seminarii, dar şi la lecţii speciale. Ei sunt încurajaţi, de asemenea, să frecventeze şi alte evenimente academice şi sociale din cadrul Universităţii Oxford. Bursierii vor vizita sediile Financial Times şi alte instituţii media precum Thomson Reuters şi BBC.

În plus, bursierii vor elabora un proiect de studiu pe un subiect la alegere care se va materializa, la final, într-o lucrare de 5.000-8.000 de cuvinte. Fiecare bursier va avea un îndrumător academic, de obicei un profesor al Oxford specializat pe aria sa de interes.

Jurnaliştii specializaţi în domeniul economic/business au prioritate.

Aplicanţii sunt rugaţi să propună un proiect în care vor detalia subiectul de cercetare. De obicei, acesta este legat de business sau dezvoltarea economică a unei ţări sau a mijloacelor de informare în masă ale acesteia.

Bursierii trebuie să aibă cel puţin 5 ani de experienţă în media, iar pentru a beneficia de toate facilităţile oferite de Institutul şi Universitatea Oxford, o bună cunoaştere a limbii engleze este obligatorie.

Toate taxele Institutului şi a Colegiului sunt acoperite, iar bursierii vor primi, de asemenea, o bursă pentru cheltuieli de masă şi cazare.   

Mai multe detalii privind dosarul de aplicare, găsiţi aici:

http://reutersinstitute.politics.ox.ac.uk/fellowships/applying/application-materials.html.

Data limita pentru depunerea dosarului este 31 MAI 2011.

Comments