News‎ > ‎

Interviu în exclusivitate cu preşedintele Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor, Jim Boumelha

postat 2 mai 2013, 02:23 de Office Mediasind   [ actualizat la 2 mai 2013, 05:00 ]

Prezent la dezbaterea “Presa în criză. Modele de business în instituţiile media”organizată în data de 26 aprilie a.c. la Palatul Parlamentului de  FRJ MediaSind în colaborare cu ANP AGERPRES, preşedintele Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor, Jim Boumelha a acordat un interviu în exclusivitate postului de televiziune NasuTv.

 În acest interviu, realizat pentru emisiuena By Alexa de Alexa Ionescu şi Andi Laslău, producător Adrian Horincar, preşedintele FIJ vorbeşte despre jurnalism, problemele create de criza economică, de dezvoltarea internetului, despre viitorul presei şi, nu în ultimul rând, despre problemele instituţiilor publice de media, cu referire la abuzurile din radioul public. 

De asemenea, la această dezbatere au fost discutate şi soluţiile (vezi aici documentul) pentru salvarea industriei de media înaintate  premierului  şi preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului de Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind, Patronatul Presei din România ROMEDIA, Active Watch - Agenţia de Monitorizare a Presei, Federaţia Artiştilor Interpreţi din România, Sindicatul Jurnaliştilor Profesionişti din ANP AGERPRES, Sindicatul Unit al Salariaţilor din Societatea Română de Radiodifuziune, Sindicatul 2002 din Societatea Română de Televiziune, Sindicatul Liber al Salariaţilor din RA. Monitorul Oficial şi Sindicatul Lucrătorilor din Edituri şi Tipografii.


În cazul în care autorităţile din România refuză în continuare dialogul cu organizaţiile din media pentru a implementa soluţiile propuse, preşedintele FIJ, Jim Boumelha, va susţine revendicările jurnaliştilor români în faţa instituţiilor internaţionale, Organizaţia Internaţională a Muncii, Parlamentul European, Comisia Europeană şi ONU.


Departament Comunicare FRJ MediaSind


Vezi interviul difuzat în data de 1 mai 2013 de postul NasuTv cu preşedintele FIJ, Jim Boumelha:

Videoclip YouTube


Vezi dezbaterea "Presa în criză. Modele de business în instituţiile media", Palatul Parlamentului, 26 aprilie 2013:


Videoclip YouTube