News‎ > ‎

Judecătoria Sectorului 1 București a respins acțiunile diversioniste împotriva salariaților de la Monitorul Oficial

postat 14 nov. 2014, 08:05 de Office Mediasind   [ actualizat la 14 nov. 2014, 08:06 ]

Către angajații RAMO : Judecătoria Sectorului 1 București a respins acțiunile diversioniste împotriva salariaților de la Monitorul Oficial

Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind, organizaţia la care Sindicatul Liber al Salariaţilor RA Monitorul Oficial este afiliat cu drepturi depline, vă anunţă că astăzi, 14 noiembrie 2014, Judecătoria sectorului 1 Bucureşti a anulat cererea depusă de către organizaţia sindicală condusă de dl. Andrei Bela Balo (Sindicatul Monitorul Oficial) având ca obiect constatare lipsă reprezentativitate sindicat.

Prin  cererea depusă, instanţa de judecată era chemată să se pronunţe asupra faptului că organizaţia sindicală din care dvs. faceţi parte, Sindicatul Liber al Salariaţilor RA Monitorul Oficial, nu mai are în componență peste 50 la sută din totalul angajaţilor regiei şi, în consecinţă, nu mai poate negocia şi semna contractul colectiv de muncă la nivel de unitate. Concret, dacă se pierdea acest proces, toate drepturile obţinute cu greu în ultimii de ani de către sindicat erau în pericol de a fi pierdute.

Din fericire însă, instanţa a anulat cererea depusă de către dl. Andrei Bela Balu, deoarece acesta nu mai reprezintă organizaţia în numele căreia a semnat cererea de chemare în judecată. De altfel, chiar dacă instanţa se pronunţa şi pe fondul problemei, nu doar pe excepţie, procesul era câştigat datorită hotărârii dumneavoastră de a rămâne uniţi în cadrul SLMO, prevederile legale fiind îndeplinite. În această cauză, SLMO a fost reprezentat cu succes de avocatul FAIR-MediaSind, dr. Ștefan Naubauer.

Acum, când instanța de judecată a respins minciuna și a salvat drepturile salariaților, credem că trebuie să nu uităm și de impostorul care nu avea nicio legatură cu domeniul nostru de activitate și care a intervenit din afara sindicatului dumneavoastră, provocând atât de mult rău. Să ne aducem aminte de astfel de oameni și să avem grijă să nu ne mai calce pragul.

Pe această cale, facem în continuare apel la solidaritatea dvs. să susţineţi în continuare organizaţia  din care faceţi parte, Sindicatul Liber al Salariaţilor RAMO şi să respingeţi, aşa cum aţi mai procedat, acţiunile diversioniste ale unor indivizi care au trădat principiile mişcării sindicale şi care v-au vândut drepturile dvs.

FAIR-MediaSind vă asigură de întregul sprijin și de totala implicare în soluționarea problemelor dumneavoastră.

Biroul Executiv Permanent al Federației Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind