News‎ > ‎

La mulţi ani, Bursa!

postat 10 aug. 2015, 05:45 de Office Mediasind   [ actualizat la 18 nov. 2015, 00:34 ]
 
 BURSA - zi de zi şi an de an

Un sfert de secol, astăzi, 10 august, împlineşte ziarul BURSA - apariţie neîntreruptă, presă neatârnată, neobosit verticală, crescătoare, cinematică omenească.

     Adevărul nu este ţinta noastră, ci este premisa.

     Nu ne străduim să spunem adevărul, corespondenţa cu faptele este prezumată drept condiţie a jurnalismului practicat la BURSA, pentru că nu avem alt finanţator decât publicul, dumneavoastră, cititorii noştri.

     N-am fost niciodată finanţaţi, finanţa este subiectul gazetăriei noastre, iar nu scopul ei.

     BURSA şi grupul său de presă sunt un caz, demonstraţie vie că poţi porni un ziar cu 300 de dolari, în 1990, fără experienţă în presă, fără know how în finanţe, lipsit de relaţii şi conexiuni, că poţi să fii onest în afaceri şi în publicistică şi totuşi să supravieţuieşti într-un mediu ostil, cu o concurenţă mişelească şi adeseori murdară, că poţi să te dezvolţi pas cu pas şi după douăzeci şi cinci de ani de construcţie trudnică, în care ai acumulat tot ceea ce-ţi lipsea la început, să rămâi curat şi să editezi, cu mândrie, această ediţie jubiliară de astăzi.

     Că am fost susţinuţi de dumneavoastră, publicul cititor, este de la sine înţeles.

     Ceea ce, însă, probabil că nu ştiţi, este că munca generaţiilor de ziarişti care s-au succedat la BURSA (mass-media este plină de ziarişti formaţi aici) a fost enormă, cu mult peste nivelul cerut oriunde în altă parte.

     Ceea ce probabil că nu ştiţi este că munca enormă nu este suficientă ca să rămâi ziarist la BURSA, ci mai trebuie abnegaţie şi vocaţie socială, secundă de secundă să respiri subiectele, că programul este continuu, că timpul liber nu există.

     Ceea ce probabil că nu ştiţi este că munca, abnegaţia şi vocaţia nu sunt suficiente, ci mai este nevoie şi de căutarea tâlcului evenimentelor, de inteligenţă şi flerul interpretării.

     Acesta este scopul tehnic al jurnalismului de la BURSA: pornind de la premisa adevărului în relatarea faptelor, să le găsească înţelesul în mod coerent şi riguros, pe care să vi-l propună spre evaluare.

     Desigur, vă mulţumesc dumneavoastră, cititorilor de BURSA, pentru statornicia şi preţuirea care ne susţin.

     Dar, la jubileul a douăzeci şi cinci de ani de apariţie, vreau să mulţumesc şi tuturor ziariştilor care au lucrat şi lucrează la ziarul BURSA.

     La mulţi ani vouă şi nouă!

MAKE, PREŞEDINTELE GRUPULUI DE PRESĂ BURSAFRJ MediaSind urează la mulţi ani colegilor de la Bursa!