News‎ > ‎

Mediafax: Claudiu Săftoiu, validat ca preşedinte-director general al TVR de către Parlament

postat 3 iul. 2012, 04:47 de Office Mediasind   [ actualizat la 3 iul. 2012, 04:48 ]

Claudiu Săftoiu (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Claudiu Săftoiu a fost validat ca preşedinte - director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), marţi, de către Parlament, cu 265 de voturi "pentru" şi 5 voturi "împotrivă".

Claudiu Săftoiu a declarat că va garanta imparţialitatea politică în procesul redacţional din TVR, precizând că va demara un audit de personal şi economic, ce va sta la baza strategiei de redresare a televiziunii publice.

După validarea sa de către Parlament, Claudiu Săftoiu a declarat, pentru presă, că le mulţumeşte parlamentarilor care au votat noul Consiliu de Administraţie al TVR, asigurându-i de transparenţă, obiectivitate şi imparţialitate în procesul de management al Televiziunii Române.

"În primul rând, trebuie să pornim de la un adevăr: Aşa nu se mai poate! Practic, Televiziunea Română înregistrează cea mai dramatică scădere pe care a trăit-o în ultimii 20 de ani. Suntem, practic, la capătul unui drum care ar eşua, iar din momentul acesta am speranţa că pornim la un nou drum. Aş vrea să le mulţumesc parlamentarilor care au votat pentru acest Consiliu de Administraţie şi pentru acest preşedinte-director general. Îi asigur de transparenţă, obiectivitate, imparţialitate în procesul de management al Televiziunii Române. Sunt absolut convins, însă, că fără sprijinul oamenilor de valoare şi al celor care iubesc Televiziunea Română nimic nu se va putea face în această instituţie atât de importantă pentru mass-media românească. Am în vedere întâi de toate buna credinţă a acelora cu care voi sta de vorbă în săptămânile care urmează, pentru a demara întâi de toate un audit de profunzime, atât de personal, cât şi economic, pentru ca, pornind de la concluziile acelea, să putem redresa - într-o strategie de redresare a Televiziunii Române - foarte repede această instituţie", a spus Claudiu Săftoiu.

Totodată, Claudiu Săftoiu a precizat că, odată cu numirea sa ca preşedinte-director general al TVR, demisia sa din PNL devine efectivă. "În acest moment, această demisie este deja efectivă la organizaţia PNL Gorj", a spus Săftoiu.

El a mai subliniat că va garanta "imparţialitatea politică în procesul redacţional din Televiziunea Română". "Nu va exista - cel puţin sub mandatul meu - nicio posibilitate ca lupta politică, mai ales din acest an, să capete aspecte de politizare sau de influenţă de orice fel. Am acest mandat, pentru că este vorba despre credibilitatea Televiziunii Române şi, mai cu seamă, despre profesionalismul pe care îl propunem", a precizat Săftoiu

Sursa: Mediafax.ro

Comments