News‎ > ‎

Media News: Ioan Roşca a cerut ajutorul poliţiei locale pentru a pune botniţă sindicatului

postat 3 oct. 2011, 03:25 de Office Mediasind
        D
upă ce a dispus eliminarea panourilor de afişaj ale sindicatului din AGERPRES călcând în picioare Regulamentul Intern şi Contractul Colectiv de Muncă, Sindicatul Jurnalistilor Profesionisti s-a văzut nevoit să afişeze corespondenţa cu membrii săi pe coloanele Casei Presei din faţa instituţiei. 

        Enervat de faptul că abuzurile conducerii puteau fi acum aduse şi la cunoştinţa altor angajaţi din mass-media, directorul general interimar al ANP AGERPRES, Ioan Roşca, a cerut Regiei Autonome – Administraţia  Patrimoniului Protocolului de Stat  să ia măsuri ferme împotriva sindicatului. Din nefericire pentru acesta, conducerea Regiei i-a comunicat că „îşi declină orice responsabilitate cu privire la cele semnalate” întrucât  nu deţine autorizaţii pentru afişarea diverselor anunţuri pe coloanele de la intrarea B1 din imobilul situat în Piaţa Presei Libere nr. 1”. De altfel, pe stâlpii din Casa Presei se află mai multe afişe, majoritatea dintre ele publicitare, dar nimeni nu s-a gândit să sancţioneze societăţile de presă respective pentru că le-au postat. 

        Nemulţumit de răspunsul RA-APPS, Roşca a cerut ajutorul Poliţiei Locale sector 1 pentru a-i sancţiona pe făptaşii care au avut îndrăzneala să tulbure dictatura din AGERPRES. În scurt timp, directorul executiv al Poliţiei Locale sector 1, Dan Toma, s-a conformat plângerii şefului AGERPRES şi a transmis o somaţie Sindicatului Jurnaliştilor Profesionişti prin care îi solicită să "găsească o altă modalitate de comunicare" cu instituţia, în caz contrar, organizaţia sindicală riscă să fie sancţionată cu amendă contravenţională de la 1500 la 2500 lei! 

        Surprinzător este faptul că Poliţia Locală a sectorului 1 intervine într-un conflict de muncă într-o instituţie, dar nu răspunde cu aceeaşi promptitudine în cazul furturilor din maşinile parcate în faţa Casei Presei.  

Media News

Comments