News‎ > ‎

MediaSind ripostează la atacurile jenante venite din partea fanilor șefei TVR!

postat 18 feb. 2021, 04:45 de Office Mediasind   [ actualizat la 18 feb. 2021, 05:37 ]
Nr.283/18.02.2021

 

Proces Verbal

 

Încheiat astăzi, 18 februarie 2021, cu ocazia ședinței Biroului Executiv, întrunit  în sesiune extraordinară, având pe ordinea de zi analizarea denigrărilor și a acuzațiilor  aduse  organizației, de către dl.Vitalie Lupașcu, membru al SRJ MediaSind, vicepreședinte  filiala MediaSind TVR.

Dl. Sorin Torică, vicepreședinte SRJ MediaSind și președintele filialei MediaSind TVR informează asupra postării dl. Vitalie Lupașcu pe grupul FB coordonat de dna. Monica Ghiurco:

Acum trei ani am asistat la o manevră prin care angajatilor li s-a luat dreptul de a-și alege corect reprezentantul in CA. Printr-o 'combinatie' numita 'Unic300' intre conducere si spustv, s-a luat decizia de a sustine un singur candidat, despre care cei mai multi dintre noi, angajatii, nu stiam nimic, nici macar daca e femeie sau bărbat, pe numele sau Karen Sebesi. Nici măcar nu exista poză pe afisul lui electoral. Cu doua zile inainte de vot am atras atentia conducerii spustv ca este o chestiune mizerabila care ne va costa. Asa a fost, din pacate. S-a dovedit ca actuala conducere avea nevoie de inca un om in plus in masinaria de vot din CA si l-a obtinut. Totul a fost frumos pana in momentul in care i s-au luat jucariile.Tristetea mare este ca același om este sustinut acum de sindicatul din care fac parte. Dezavuez total acest lucru, practic suntem la fel ca spustv.

Acum cand toată lumea se ocupă de Ghiurco, prevad o noua manevra 300. De data asta cine-o fi femeia-bărbat care sa asigure continuitatea  cascavalului pentru cei care au fost in prim-plan până acum și a disprețului pentru salariat si umilul său vot?”

Contrar celor afirmate de membrul de sindicat, precizăm că în cadrul organizației nu a fost luată până în prezent nicio decizie privind susținerea unor persoane în calitate de candidați la viitoarele (preconizate) alegeri pentru CA din SRTV și SRR. Afirmațiile dlui. Lupașcu sunt false și denigratoare, menite să producă confuzie, dar și  prejudicii de imagine organizației, întrucât persoanele la care face referire, dl. Sebeși Karen și  dna. Monica Ghiurco, nu pot să fie susținute de MediaSind la astfel de alegeri, pentru simplul motiv că nu fac parte din organizație.

 Conform hotărârii Conferinței Naționale a SRJ MediaSind din data de 10.02.2021, organizația noastră va susține la alegerile pentru reprezentanții salariaților în Consiliile de Administrație din SRTV și SRR, doar pe proprii membri de sindicat, în conformitate cu deciziile colegilor din  MediaSind TVR și MediaSind Radio România.

Având în vedere faptul că, în ultimul timp, s-au înmulțit atacurile împotriva organizației și a liderilor săi venite  partea unor persoane deranjate de acțiunile MediaSind TVR împotriva conducerii SRTV și a corupției din Televiziunea Națională,

Având în vedere obligativitatea ca Statutul SRJ MediaSind să fie respectat de către fiecare membru afiliat,

În conformitate cu prevederile art. 11.2 și 11.3 alin b), dl. Vitalie Lupașcu este exclus din Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind începând cu data de 18.02.2021.

Compartimentul juridic va analiza posibilitatea recuperărilor prejudiciilor de imagine în instanța de judecată.

Hotărârea a fost votată cu unanimitate de voturi.

Biroul Executiv Național al Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind