News‎ > ‎

MediaSind TVR Cluj denunță eșecul vaccinării angajaților stației din cauza incompetenței conducerii!

postat 20 ian. 2021, 07:48 de Office Mediasind   [ actualizat la 20 ian. 2021, 07:48 ]
Către Conducerea Societății Române de Televiziune

În atenția d-nei DOINA GRADEA, Președinte-Director General

și

În atenția d-lui ALIN GELMĂREAN, Coordonator cu atribuții de director TVR Cluj

MediaSind TVR Cluj protestează față de modul în care conducerea TVR Cluj, susținută de președintele director general, Doina Gradea, încalcă prevederile legale care reglementează protecția prin vaccinare a personalului din subordine.

Angajații TVR Cluj, singurii angajați din cele 5 Studiouri Teritoriale care au păstrat emisia regională proprie  pe toată durata pandemiei, sunt lăsați de izbeliște când vine vorba de protecția sănătății și a vieții.

Anunțată cu mare fast pe site-ul intern al Televiziunii Române, campania de vaccinare a personalului esențial a eșuat la Cluj.

Deși printr-un email oficial serviciul de Comunicare al SRTV anunță că fiecare angajat va primi pe email data,ora și locul când a fost programat pentru vaccinarea anti COVID, la TVR Cluj angajații sunt anunțați apoi printr-un alt email să se descurce singuri. Astfel printr-o adresă oficială a conducerii TVR Cluj trimisă în data de 18.01.2021se anunță că: “Toti angajatii care apar pe listele de vaccinare (conform tabelelor atasate), sa incerce sa se programeze personal la vaccin”. Într-o altă adresă trimisă în data de 20.01.2021, conducerea sugerează angajaților că se pot programa singuri în orașe situate la 150 de km de Cluj-Napoca cum ar fi Aleșd și Târgu Lăpuș.

În toate celelate Sudiouri Teritoriale ale TVR, angajații au fost programați pentru vaccinarea anticovid de conducerile locale, iar cea mai mare parte a jurnaliștilor s-au vaccinat deja.

Președintele Director General, Doina Gradea, continuă tratamentul discriminatoriu al angajaților TVR Cluj prin intermediul echipei de conducere impusă ilegal, deoarece la videoconferința de luni a luat la cunoștință despre faptul că la Cluj angajații nu au fost programați pentru vaccinare și nu a dispus nicio măsură pentru remedierea acestei situații.


Președinte MediaSind-Filiala TVR Cluj                                                               Cluj-Napoca,

Cristian Balaș                                                                                                          20.01.2021