News‎ > ‎

Mesajul SRJ MediaSind către colegii din AGERPRES

postat 22 dec. 2017, 00:28 de Office Mediasind   [ actualizat la 22 dec. 2017, 00:35 ]
https://sites.google.com/a/mediasind.ro/mediasind/news/mesajulsrjmediasindcatrecolegiidinagerpres/Semnare%20CCM%20%20AGERPRES%201.jpg
Mesajul SRJ MediaSind către colegii din AGERPRES

Dragi colegi,

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind vă urează un Crăciun Fericit şi un An nou plin cu realizări!

După cum bine ştiţi, 2017 a fost un an greu, dar am reuşit să rezistăm tuturor atacurilor împotriva noastră, venite, în special, din spectrul politic. Ne referim şi la intenţia ministrului Lucian Romaşcanu de a disponibiliza  aproximativ 70 de salariaţi din AGERPRES, la intenţia de a politiza agenţia prin modificarea Legii AGERPRES, precum şi la afirmaţiile jignitoare ale aceluiaşi ministru la adresa tuturor colegilor.

Este de mult timp ştiut faptul că Puterea intentionează să unească cele trei instituţii publice de presă, AGERPRES, SRR şi SRTV, fapt care ar afecta în mod grav atât locurile de muncă dar şi independenţa editorială. De aceea, am folosit toate pârghiile şi, cu sprijinul organizaţiilor naţionale şi internaţionale la care suntem afiliaţi, am reuşit să respingem, cel puţin pentru anul 2017, acest proiect. Trebuie să constientizăm faptul că este necesar să fim la fel de uniţi şi în 2018, pentru a fi la fel de puternici să reacţionăm!

Apropo de unitate: Cele  mai mari realizări în anul 2017 au fost obţinerea  reprezentativităţii SRJ MediaSind în AGERPRES pentru o perioadă de patru ani, precum şi semnarea cu conducerea instituţiei, a unui nou Contract Colectiv de Muncă (foto). Acest contract cuprinde o serie de drepturi importante menite să ne garanteze locurile  de muncă, dar şi independenţa editorială, cum ar fi clauza de conştiinţă. (vezi AICI)

Trebuie să amintim, de asemenea, că  eforturile noastre în justiţie în acest an au început să dea roade. În Bucureşti şi în ţară, instanţele au început să admită acţiunile noastre, motiv pentru care sperăm să ne obţinem cât mai curând drepturile salariale solicitate.

Sigur, mai sunt multe de făcut. Suntem, în continuare, trataţi de majoritatea politicienilor drept o agenţie guvernamentală şi nu ca o instituţie publică de presă, în slujba națiunii și a intereselor țării, aşa cum prevede legea noastră de organizare. De aceea, trebuie să milităm, în continuare, pentru schimbarea atitudinii politicienilor faţă de instituţia noastră. La fel de important este să ajungem la acelaşi nivel de salarizare cu cel al colegilor din radioul şi televiziunea publice. Este o discriminare inacceptabilă să fim plătiţi sub nivelul salariilor din aceste instituţii publice, dar să avem aceleaşi obligaţii faţă de cetăţenii plătitori de taxe.

Ne aşteaptă un an greu, cu modificări legislative importante, care ne pot afecta dramatic. Din acest motiv trebuie să rămânem uniţi ca să avem forţa necesară pentru a ne apăra.  Aşa cum am reuşit timp de aproape 10 ani, de când organizaţia noastră sindicală  a reuşit negocierea primului Contract Colectiv de Muncă din AGERPRES, suntem convinşi că vom rezista în continuare şi că vă vom apăra drepturile voastre, cu greu câştigate. De noi toţi depinde acest lucru!

Aşa să ne ajute Dumnezeu!. Crăciun Fericit şi La mulţi ani, dragi colegi!

Împreună suntem şi mai puternici!

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind

Cristi Godinac, Preşedinte     

Bucureşti, 22 decembrie 2017