News‎ > ‎

Informare ședință CA SRTv 29 iulie 2020: O ședință cu final așteptat… Proprietatea TVR riscă să devină o afacere imobiliară

postat 29 iul. 2020, 10:24 de Office Mediasind   [ actualizat la 29 iul. 2020, 11:59 ]

Lehamite….

Aceasta este starea care exprimă ceea ce s-a întâmplat în cele aproximativ 6 ore de discuții din ședința Consiliului de Administrație al SRTV din data de 29 iulie 2020. Este revoltător faptul că angajați ai Televiziunii Publice, ajunși datorită unor partide și instituții în funcția de administratori ai TVR, membri ai CA, să voteze împotriva intereselor instituției și, implicit, împotriva propriilor colegi.

Președintele-director general al SRTV, alături de reprezentanta UDMR, reprezentanta Președinției, reprezentanta PSD (care a avut și mandat din partea reprezentantului Guvernului în CA!), un alt reprezentant al PSD, angajat al TVR și reprezentantul minorităților, au respins astăzi propunerea de HCA de transformare a posturilor pentru angajații care au depus cereri  de peste un an de zile! Degeaba s-au zbătut reprezentanții salariaților, reprezentantii PNL și USR să le explice membrilor CA că cei care votează împotrivă sunt și ei angajați ai TVR iar măsura este, până la urmă, în beneficiul angajaților! Ca de obicei, reprezentanta SPUSTv a sustinut cauza conducerii, oferind administrației o întrebare ajutătoare: Ce se întamplă în cazul în care nu vor fi bani după rectificarea bugetară?

Doina Gradea a argumentat respingerea propunerii CA luînd în calcul chiar ipoteza propusă de lidera de sindicat. Fiind solicitată de reprezentantul PNL să explice care este motivatia plății a peste un million de lei pentru servicii juridice externe, în conditiile în care TVR are un compartiment juridic propriu, format din 10 angajați, conducerea  nu a reusit să fie convingătoare, prezentând tot felul de situații financiare care se contraziceau unele pe altele!

Aceeași soartă a avut-o și solicitarea prof. Ilieșiu legată de propunerea de supunere la vot pentru demiterea sau susținerea Doinei Gradea, pentru că aceeasi vajnici apărători s-au făcut scut pentru apărarea conducătorului iubit.

În ceea ce privește procesul în care SRTV riscă să piardă 4174 mp din terenul apartinând TVR CLUJ, atât șefa TVR cât și șefa compartimentului juridic (foto) s-au încurcat în explicații. Acestea nu au fost în stare să răspundă coerent la întrebările puse de reprezentantul salariaților, Karen Sebesi referitoare la suspiciunile privind o posibilă afacere imobiliară cu proprietatea TVR, implicit, a statului român. Șefa compartimentului juridic, iritată de întrebările presedintelui MediaSind TVR, Sorin Torică, a refuzat să explice de ce nu a angajat, ca și în cazul proceselor împotriva salariaților TVR și împotriva MediaSind, o casă de avocatură specializată în astfel de cauze. Aceasta a refuzat să explice și de ce TVR nu a contestat expertiza solicitată de către partea reclamantă.  Sefa TVR a refuzat să explice de ce nu a solicitat în acest proces un mandat de reprezentare de la Ministerul Fnantelor, în calitate de reprezentant al statului, precum și de la membrii CA. Nu în ultimul rând, aceasta nu a explicat de ce au fost ignorate toate semnalele de alarmă trase, de-a lungul timpului, de conducerea TVR Cluj!

 Singura informație concretă obținută de la șefa de la juridic este că, în opinia ei, terenul se va pierde în proporție de peste 50%!!!!  

În cazul în care afirmatia șefei Serviciului Juridic se va adeveri, MediaSind TVR anunță public că va sesiza toate instituțiile abilitate să verifice modul în care conducerea TVR, în schimbul plătii unor posibile despăgubiri pentru un teren de 356 mp situat în Calea Dorobanților nr.191 București, pierde un teren de 4174 mp și care este situat în strada Meziad nr. 4 din Cluj Napoca, într-o zonă bine cotată! Vom reveni cu documente și acțiuni concrete pe acest subiect!

În rest, toate subiectele din discuție au avut același deznodământ. Mașina de vot formată din susținătorii șefei TVR a funcționat la capacitate maximă. Așa cum am mai precizat, cu excepția celor 5 membri semnatari ai solicitării de demisie a șefei TVR (amănunte aici Începutul sfârșitului pentru administrația Gradea: Membri ai Consiliului de Administrație au cerut oficial demisia șefei TVR! „TVR nu își mai îndeplinește misiunea publică pentru că riscă să devină irelevantă pentru public!”), restul membrilor CA s-au comportat exact ca niște subalterni slugarnici.

Este trist că cea mai mare instituție de presă a statului roman este condusă de un grup de oameni care disprețuiesc, prin deciziile lor, atât instituția, dar și pe angajații ei. Soluția nu este decât una singură: demiterea CA prin respingerea raportului de activitate a SRTV și numirea unei echipe profesioniste la conducerea instituției, care să aibă respect față de angajații instituției și de misiunea publică a TVR.

Departament Comunicare MediaSind TVR

București, 29 iulie 2020