News‎ > ‎

Patronatul Presei din România caută oportunităţi pentru calificarea angajaţilor din mass-media

postat 2 iul. 2013, 00:38 de Office Mediasind   [ actualizat la 2 iul. 2013, 01:27 ]
La întâlnirea Adunării Generale a Patronatului Presei din România ROMEDIA, care a avut loc în localitatea Greaca, judeţul Giurgiu, în perioada 25 – 27 iunie a.c., preşedintele en titre Teodor Vasiliu i-a predat ştafeta preşedintelui executiv Valentin Popescu, proprietarul cotidianului „Servus Hunedoara”, acesta fiind ales în unanimitate de cei prezenţi la întrunire. Tot în urma votului, preşedinte executiv a fost ales Florian Tincu, proprietarul ziarului “Jurnal giurgiuvean”. În unanimitate de voturi, au fost aleşi în funcţia de vicepreşedinţi: Romeo Popescu – Vocea Vâlcii, Enache Stoica – Transilvania Expres, Teodor Vasiliu – Jurnal de Dâmboviţa, Cristian Vasile – Jurnal de Argeş, Sorin Danciu – Jurnal de Călăraşi, Cornel Vasile -  proprietar Ziarul Ialomiţa, Cristian Jurj – Asociaţia Radiourilor Locale din România, Bogdan Ciuhodaru – 7 Est, TV Life Iaşi şi TV Bit Iaşi, Cătălin Dragomir – Viitorul Ilfovean şi Fluxul de ştiri PROMPT MEDIA şi Lucian Dunăreanu – Grupul de presă Banat TV.

Reducerea TVA în presă

Patronul Servus Hunedoara (foto, în mijloc) i-a luat locul lui Teodor Vasiliu (foto, în dreapta) în prezenţa lui Sorin Ştefoni (foto, în stânga)

În cadrul întâlnirii, participanţii au dezbătut multiplele posibilităţi privind accesarea de fonduri europene, s-a discutat despre elaborarea strategiei patronale pe anul în curs, dar şi pentru perioada următoare, precum şi despre metodele şi sistemele de colaborare între societăţile membrilor patronatului. Noul ales, preşedintele Valentin Popescu a propus spre aprobare înfiinţarea unei comisii în cadrul Patronatului care să elaboreze un proiect de lege privind reducerea TVA-ului în mass-media, proiect ce va fi depus la Parlamentul României.

La întrunirea de la Greaca a participat, în calitate de invitat special, secretarul de stat în Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Sorin Dumitru Ştefoni, împreună cu care reprezentanţii ROMEDIA au căutat oportunităţi pentru calificarea şi perfecţionarea angajaţilor din domeniul mass-media şi nu numai. „Contăm pe sprijinul dvs. de a ne fi de un real folos şi de a veni cu cât mai multe propuneri de proiecte, precum şi cu propuneri de soluţii pentru eliminarea decalajelor şi creşterii ratei de absorbţie a fondurilor europene. Doresc să reiterez poziţia Guvernului României şi a ministerului pe care-l reprezint de deschidere către dialog şi colaborare cu reprezentanţii mass-media, ai mediului de afaceri, ai mediului academic şi parteneri sociali”, a precizat secretarul de stat Sorin Dumitru Ştefoni.

Patronatul Presei din România ROMEDIA