News‎ > ‎

UPDATE: În urma reacției MediaSind, conducerea TVR recunoaște implicit că s-a întâlnit degeaba cu liderii sindicatelor săi de casă!

postat 2 mar. 2020, 10:43 de Office Mediasind   [ actualizat la 3 mar. 2020, 08:43 ]
UPDATE: În urma reacției MediaSind, conducerea TVR recunoaște implicit că s-a întâlnit degeaba cu liderii sindicatelor săi de casă!

În urma reacției publice avute de MediaSind TVR privind intoxicările reprezentanților SPUSTv legate de negocierea CCM din TVR după întâlnirea organizată de adminstrația SRTV cu așa-zișii reprezentanți aleși ai salariaților, ce a avut loc în data de 2 martie 2020 la sala de protocol a TVR, conducerea instituției a răspuns astăzi, 3 martie 2020, la ora 14,11, printr-o adresă semnată de președintele-director general  Doina Gradea și de coordonatorii cu atribuții de Director Dept Juridic și Dept.resurse Umane. (foto)

Adresa reprezintă  o recunoaștere oficială  a invitației la negociere înaintată de Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind încă din data de 5 februarie 2020 și confirmă, implicit, faptul că așa-zisa negociere a CCM organizată la convocarea șefei SPUSTv cu complicitatea șefei SRTV, a încălcat prevederile Legii nr.62/2011, întrucât angajatorul a omis să invite toate părțile semnatare ale actualului CCM ! Adică ceea ce MediaSind TVR reclama în urmă cu o zi s-a confirmat, și anume că diversiunile administrației împreună cu liderii sindicatelor de casă nu reprezintă decât o jalnică tentativă de a eluda legea dialogului social.

În consecință, având în vedere că prin această nouă adresă s-au respectat, în sfârșit, prevederile legale, Federația FAIR-MediaSind împreună cu membrii afiliați - MediaSind TVR și Sindicatul TVR Craiova - vor participa luni, 9 martie 2020 la demararea negocierilor CCM din SRTV.

Referitor la afirmația semnatarilor adresei SRTV potrivit căreia "negocierea are ca scop discutarea altor clauze la actualul CCM, urmare a propunerilor sociali, și nu un nou proiect de CCM"-  o considerăm tendențioasă și arată intenția declarată oficial de conducerea SRTV împreună cu liderii SPUSTv, Sindicatul 2002 (care în prezent mai are în componență 7 membri) și Sindicatului Creatorilor de Imagine, de a prelungi contractul actual prin mimarea negocierii clauzelor acestuia. De altfel, depășirea termenului de 60 de zile la care părțile s-au angajat, demonstrează această intenție.

Precizăm că mandatul primit de FAIR-MediaSind din partea MediaSind TVR și a Sindicatului TVR Craiova este unul ferm în sensul obținerii unui contract colectiv de muncă la standarde europene, care să includă și drepturile pierdute iresponsabil în schimbul unor privilegii de unii șefi de sindicate din TVR, deveniți peste noapte șefi sau primind alte privilegii. Din acest motiv, facem un apel către toți angajații TVR să nu se lase manipulați de diversiunile și intoxicările aruncate deja pe piață de aceeași actori sindicali și să susțină demersurile noastre și ale partenerilor noștri din organizațiile naționale și internaționale de media pentru ca în Televiziunea națională să primeze respectul față de lege și de salariați. 
  
MediaSind TVR

București, 3 martie 2020


Precizări MediaSind privind intoxicările reprezentanților SPUS TV legate de negocierea CCM din TVR


Stimați colegi,

Referitor la anunțul  SPUStv privind așa-zisul  „refuz”  al reprezentanților Federației FAIR-MediaSind de a participa astăzi, 2 martie 2019, la negocierea clauzelor CCM din SRTV, facem următoarele precizări:

1. În cadrul negocierilor Actului Adițional nr. 3 la CCM din TVR din 23 și 24 decembrie 2019, mandatul Federației Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind, primit din partea organizațiilor afiliate, respectiv MediaSind TVR și Sindicatul TVR Craiova, a fost negocierea și  semnarea unui nou CCM la standarde europene. În acest sens, încă din data de 16 decembrie 2019, proiectul de CCM a intrat în dezbatere publică și a fost înaintat atât conducerii executive a SRTV, cât și membrilor CA. Conform Procesului verbal încheiat cu ocazia negocierilor, mandatul administrației și al așa-zișilor reprezentanți ai salariaților a fost de prelungire cu 12  luni a actualului CCM.

2.  Pentru a nu se ajunge la declanșarea grevei generale și a nu intra în noul an fără drepturile salariale din CCM, delegația FAIR-MediaSind a impus mai multe condiții, acceptate într-un final de către administrație și anume:

-salariul minim din TVR să fie salariul minim pe economie, majorat cu 5%

- introducerea clauzei de conștiință pentru toți angajații instituției

- introducerea a 10 salarii compensatorii în caz de disponibilizări colective

-acordarea tichetelor de masă și a voucherelor de vacanță în mod obligatoriu, și nu în funcție de dorința angajatorului

- stabilirea, pentru voucherele de vacanță, a cuantumului maxim prevăzut de lege, și anume 6 salarii minime pe economie

-acordarea indemnizației de cazare pentru delegații în cuantum de 230 lei pe zi, fără documente justificative.

    Deoarece timpul era limitat pentru negocierea celorlalte clauze prevăzute în proiectul de CCM - FAIR MediaSind, am convenit ca în termen de 60 de zile de la înregistrarea Actului adițional să negociem întregul document, iar în termen de 6 luni anexa privind salarizarea, pentru a elimina discrepanțele existente în actuala grilă de salarizare.

Astfel, pentru a pune în practică ceea ce am convenit împreună cu angajatorul, în data de 15 ianuarie 2020 Federația FAIR-MediaSind a solicitat angajatorului prin adresa C/5055/2020 începerea negocierilor în data de 22 ianuarie 2020. Cu o zi înainte de data propusă pentru negocieri,  adică pe 21 ianuarie 2020, prin adresa nr. C48/21.02.2020 semnată de PDG Doina Gradea,  primim drept  răspuns invitația de a trimite din nou propunerile de modificare a CCM “cu cel puțin 10 zile calendaristice înainte de data propusă pentru începerea negocierilor.” (foto 1)

Constatând că administrația folosește tot felul de tertipuri procedurale pentru tragerea de timp, prin adresa nr. 10088/2020, am trimis din nou proiectul de CCM în atenția conducerii și a membrilor Comisiei de negociere, deci implicit și așa-zișilor reprezentanți ai salariaților, propunând o nouă dată de începere a negocierilor în 17 februarie 2020. (foto 2).

Precizăm că la această ultimă adresă nu am primit niciun răspuns din partea angajatorului.

3. Astăzi, 2 martie 2020, am fost „mustrați” de președinta SPUStv,  printr-un comunicat, că nu am răspuns convocării domniei sale, transmise prin email în seara zilei de vineri, 28 februarie, de a ne prezenta la negocierea CCM ce ar fi început tot astăzi, la ora 12,00, în sala de protocol a TVR!

Având în vedere aceste fapte,  împărtășim convingerea că, în continuare, administrația TVR împreună cu șefii sindicatelor sale de casă, nu doresc să negocieze și se joacă, astfel, cu interesele și drepturile angajaților.

Atragem atenția acestori pescuitori în ape tulburi că potrivit Legii nr.62/2011, precum și a prevederilor Codului Muncii, orice contract aflat în vigoare nu poate fi denunțat sau modificat unilateral, ci doar de toate părțile semnatare. În aceste condiții, invocarea art. 140 din Legea 62/2011 care dă posibilitatea inițierii negocierilor și de către alte părți în locul angajatorului, nu este aplicabilă în speța de față  întrucât CCM actual expiră la 31 decembrie 2020 și nu se află în perioada de negociere prevăzută de lege!
Așadar, tentativa  rușinoasă de astăzi, de a negocia cu administrația un contract colectiv fără prezența organizației reprezentative la nivel de sector, FAIR-MediaSind și a membrilor săi afiliați, MediaSind TVR și Sindicatul TVR Craiova, reprezintă  nu numai o încălcare flagrantă a legii ci și o dovadă a lipsei respect față de partenerii sociali.

De fapt, potrivit informațiilor noastre, așa-zișii reprezentanți ai salariaților- liderii SPUSTv, ai 2002 (care mai au în componență 7 membri potrivit adresei oficiale a SRTV) și ai Sindicatului Creatorilor de Imagine- nu doresc decât continuarea practicii negocierilor în defavoarea angajaților, așa cum s-a petrecut în ultimii ani. De altfel, chiar noul buget nu prevede acordarea voucherelor de vacanță la cuantumul maxim de 6 salarii ci doar de unul, la fel ca în cazul instituțiilor salarizate în baza Legii salarizării unitare. (Este interesant în acest caz care va fi acum poziția administrației în ceea ce privește calitatea de instituție publică a SRTV!)   

În consecință, considerăm că aceste încercări disperate ale administrației, care dorește să blocheze, să întârzie negocierile pentru CCM din TVR, nu fac decât să afecteze drepturile angajaților instituției. Considerăm deosebit de grav faptul că toate aceste manevre de tergiversare, îndreptate împotriva salariaților, sunt făcute cu sprijinul unor lideri de sindicat aflați în simbria administrației.

Facem un apel către membrii de sindicat din aceste organizații aservite, prin intermediul liderilor lor, intereselor patronale, să nu gireze cu prezența lor legitimitatea reprezentanților acestora în comisiile de negociere. Mai mult, cei care doresc o schimbare de mentalitate în TVR trebuie să părăsească urgent aceste structuri sindicale galbene, care de ani buni fac negoț cu drepturile și interesele salariaților, în folosul unor lideri cinici.

A venit timpul ca mișcarea sindicală din TVR să sprijine efectiv interesele angajaților!

 La acest link puteți consulta Proiectul de CCM din TVR transmis încă din data de 16 decembrie 2019 conducerii SRTV:

Proiect CCM SRTV 2020 - 2022

Aștepăm pe adresa tvr@mediasind.ro propunerile dvs. la noul CCM.

Împreună suntem mai puternici!

MediaSind TVR