News‎ > ‎

Președintele -Director general al TVR, Doina Gradea calcă în picioare legea, din nou!

postat 17 dec. 2020, 06:20 de Office Mediasind   [ actualizat la 17 dec. 2020, 06:20 ]
INFORMARE PUBLICĂ 

Președintele -Director general al TVR, Doina Gradea calcă în picioare legea, din nou! 

În complet dispreț față de principiile de bază ale democrației între care votul reprezintă valoarea supremă, în ședința Consiliului de Administrație de astăzi, Președintele - Director general al SRTv Doina Gradea a refuzat să supună la vot solicitarea membrilor CA de a decide în privința neregulilor și prejudiciilor constatate de rapoartele de control ale statului (Curtea de Conturi și Ministerul Finanțelor publice). 

Pe de altă parte, Doina Gradea a refuzat să pună la dispoziția Consiliului de Administrație cel mai recent Raport al Curții de Conturi (cel vizând activitatea din 2019).
În fața acestei noi sfidări a Consiliului de Administrație numit de Parlamentul României, 4 membri CA au decis să se retragă din ședința ordinară de astăzi în semn de protest, fapt ce a blocat desfășurarea ședinței (lipsă de cvorum). 

Mai mulți membri CA atrag atenția public de aproape doi ani asupra managementului defectuos al actualului PDG, lipsei de transparență în cheltuirea banului public și manierei discreționare în care Doina Gradea conduce Televiziunea publică.
Subliniem că nu dorim să ne substituim organelor de control sau judiciare ale statului român, dar ca membri în CA al SRTv nu putem gira în continuare acest tip de management reprezentat de PDG Doina Gradea. Demersul nostru ca membri în CA se referă strict la stoparea de îndată a cheltuirii banului public în maniera în care procedează actualul PDG.
Respectăm prezumția de nevinovăție, dar nu putem asista pasivi la un adevărat dezmăț din bani publici așteptând o decizie a instanței care poate întârzia foarte mult, timp în care abuzurile actualului PDG pot continua.

Până la o decizie a Parlamentului, singura modalitate de a suspenda DE ÎNDATĂ  mandatul Doinei Gradea este cea juridică, membrii CA depunând în acest sens o acțiune în instanță împotriva Președintelui - Director general al SRTv, Doina Gradea pentru acte și fapte săvârșite în calitatea sa de administrator al SRTv.
Considerăm că fiecare zi de prelungire a mandatului Doinei Gradea la conducerea TVR aduce prejudicii grave Televiziunii române și periclitează îndeplinirea misiunii publice a instituției!

Monica Ghiurco
Karen Sebesi
Sorin Iliesiu
Cristian Petcu