News‎ > ‎

Proiectul european Live Skills a ajuns la Muzeul Satului din Bucureşti

postat 30 ian. 2020, 05:17 de Office Mediasind   [ actualizat la 30 ian. 2020, 05:31 ]
Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind a organizat  astăzi, 30 ianuarie 2020, la Muzeul Naţional al  Satului Dimitrie Gusti din Bucureşti,  două conferinte  în cadrul proiectului susţinut de Comisia Europeană - Live Skills, Dezvoltarea sistemului de formare profesională în sectorul Cultură şi Mass-Media".

Cele două evenimente  au  abordat tematicile  Antreprenoriat Cultural,  Noi Tehnologii - Tehnici de marketing digital şi metode adecvate, şi Managementul Artelor,  sub denumirea Atelier Demonstration şi Atelier Tester şi au fost  susţinute de trainer conf dr. Alexandra Zbuchea. 
 
Proiectul este coordonat de British Council si  implică 9 parteneri din patru țări Bulgaria, Grecia, România și Marea Britanie. Din România, alături de FAIR MediaSind, participă Institutul Național de Cercetare si Formare Culturală.

In deschiderea lucrărilor, Președintele FAIR-MEDIASIND, Leonard Pădureț, a făcut o prezentare a proiectului Live Skills,  a prezentat instituțiile membre ale Comitetului Român Stakeholders și a mulțumit Directorului Muzeului Satului, conf.dr. Paulina Popoiu, pentru susținerea  proiectului Live Skills și pentru faptul ca această instituţie  găzduiește in sediul central seminariile organizate în cadrul proiectului. La rândul său,  preşedintele executiv al FAIR-MediaSind, Cristi Godinac,  a susţinut sprijinul jurnaliştilor, membri ai Sindicatului Roman al Jurnaliştilor MediaSind, în cadrul acestui proiect şi a arătat că Federaţia FAIR-MediaSind a demonstrat că  ştie să se implice cu succes şi în programe de formare de profesionare care să susţină partenerii sociali din cultură şi mass-media: "Iată că FAIR-MediaSind nu se ocupă doar de acţiuni revendicative, greve, negocieri de contracte colective în principalele instituţii din domeniu, ci vine şi în sprijinul partenerilor sociali, ai lucrătorilor şi angajatorilor din cultură şi mass-media pentru formarea continuă şi la un nivel proifesionist al acestora". - a încheiat liderul sindical. 

 Pentru ca proiectul să aibă o strânsă legătură cu piaţa muncii, preşedintele FAIR-MediaSind, Leonard Pădureţ, a subliniat importanţa  funcţionării Comitetului Naţional al Stakeholderilor (National Stakeholders Committees), din care fac parte principalele  instituţii din cultură şi mass-media, precum şi liber profesionişti din domeniu. Aceştia vor  participa la interviuri, focus-grupuri şi întâlniri, cu scopul de a identifica şi analiza nevoile de competenţe, lacunele şi lipsurile care afectează domeniul şi vor identifica tendinţele forţei de muncă în acest sector. Aceste programe de învăţare vor fi concepute, iniţial, pentru două profesii din domeniul audiovizual: sound manager şi editor video/film. Ele vor acoperi următoarele domenii: managementul artelor, noi tehnologii digitale şi antreprenoriat cultural. Ulterior, programele de învăţare vor fi adaptate în vederea utilizării pentru o gamă mai largă de profesii şi de alte domenii ale sectorului creativ şi cultural, urmărindu-se ca materialul produs de proiectul Live Skills să fie transferabil şi sustenabil.


Departament Comunicare FAIR-MediaSind

                                                                                                  Bucureşti,  30 ianuarie 2020