News‎ > ‎

Proiectul Live Skills în Bulgaria!

postat 1 iun. 2018, 05:32 de Office Mediasind   [ actualizat la 1 iun. 2018, 05:40 ]
Delegația Federației Cultură şi Mass-Media FAIR MediaSind condusă de Leonard Pădureț, Președinte și de Cristi Godinac, Președinte Executiv, participă astăzi, 1 iunie 2018, în Sofia, Bulgaria,  la  prezentarea Proiectului  Skills Live, finanțat prin Programul Erasmus + al Uniunii Europene.

Proiectul Live Skills  va iniţia şi dezvolta trei  programe de învățământ inovatoare pentru educația și formarea profesională a celor din sectoarele audiovizual și spectacolelor live.

Obiectivele principale ale proiectului sunt legate de creșterea competențelor în aceste domenii, de la aptitudinile antreprenoriale și manageriale la utilizarea tehnologiilor digitale de ultimă generaţie.

Aceste programe de învățare vor fi concepute inițial pentru două profesii din domeniul audiovizual: Sound Manager și Editor video / film și vor acoperi următoarele domenii:

Managementul artelor
Noi tehnologii digitale
Antreprenoriat cultural

Programele de învățare vor fi ulterior adaptate pentru a fi utilizate pentru  o gamă mai largă de profesii și de către alte domenii ale sectorului creativ și cultural, urmărindu-se  ca materialul produs de proiectul Live Skills să fie transferabil și sustenabil.

Proiectul este condus de British Council si  implică nouă parteneri din patru țări (Bulgaria, Grecia, România și Marea Britanie). Din România alături de FAIR MediaSind, participă Institutul Național de Cercetare si Formare Culturală 
(INCFC).

Live Skills va încerca să soluționeze  lipsa de competențe identificate și va răspunde necesităților din Audiovizual și Artele Spectacolului. Proiectul va contribui la sporirea capacității de angajare și a mobilității profesioniștilor care lucrează în  cultură și mass-media, și va spori competitivitatea în domeniul industriilor creative.


Departament Comunicare FAIR-MediaSind

Sofia, 1 iunie 2018