News‎ > ‎

Reporter Virtual: Radioul public, condus de Miculescu alias “Adrian”, în angajamentul său cu Securitatea

postat 10 feb. 2013, 02:34 de Office Mediasind   [ actualizat la 10 feb. 2013, 02:36 ]
Ovidiu Miculescu,
şeful Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), urmează să fie chemat la ANI pentru o sesizare privind incompatibilitatea. Numit şef peste Radioul naţional în iulie de către USL, Miculescu a fost verificat la CNSAS abia în 2011, cu toate că a deţinut mai multe funcţii în companiile statului, inclusiv la Radio, unde a făcut parte, din 2010, din Consiliul de Administraţie. În urma verificării arhivelor, specialiştii au descoperit că şeful postului naţional de radio a semnat un angajament cu Securitatea în martie 1987, iar numele conspirativ era “Adrian”. El avea ca misiune “apărarea contrainformativă a persoanelor care fac parte din grupul de presă ce participa la activitati protocolare“. 

Altfel spus, Miculescu ar fi trebuit să-i toarne pe ziaristi. Chiar dacă a avut doi ani la dispoziţie să se ocupe de misiunea primită de la Securitate, CNSAS susţine că nu i se poate atribui calitatea de lucrător/colaborator al Securităţii. Din păcate, până la această oră, nu au fost publicate detalii legate de acest angajament, mai exact ce avea de câstigat Ovidiu Miculescu de pe urma activităţii pe care s-a obligat să o desfăşoare în baza documentului semnat cu fosta poliţie politică.
Nota. Hotnews a realizat o scurtă biografie a şefului Radioului naţional, din care lipseşte acest fragment din istoria celui care conduce SRR.

Vom reveni.

Publicat de Tiberiu Lovin în ReporterVirtual.ro