News‎ > ‎

ReporterVirtual.ro: Emisiuni de miliarde la TVR

postat 30 sept. 2013, 21:52 de Office Mediasind   [ actualizat la 30 sept. 2013, 22:26 ]
Dupa ce a aprobat cheltuirea a 6,3 milioane de euro pentru masini noi, TVR se pregateste sa mai imparta niste bani cu ajutorul Consiliului de Administratie. Azi, (30 octombrie a.c.- n.n.) CA a primit ordinea de zi pe care se afla doua emisiuni, cu costuri totale de peste un miliard de lei vechi. Suma este prevazuta pe editie. Productiile urmeaza sa fie realizate in perioada octombrie-decembrie.

Prima o are ca vedeta pe Iuliana Marciuc, care va prezenta emisiunea Destine ca-n filme, iar a doua este propusa de trupa HI-Q, unde artistii vor incerca sa combine umorul cu muzica. Invitat permanent la ultima emisiune va fi Mihai Sturzu, deputat PSD si membru al trupei totodata. Numele emisiunii nu a fost ales in ultimul caz, cu toate ca sunt vehiculate doua: Inimi SRL si In tara minunilor, dar pretul e batut in cuie: 140.000 de euro pentru 12 editii.

Sursa: Publicat de Tiberiu Lovin pentru ReporterVirtual.ro, foto: Claudiu Săftoiu, preşedinte-director general al SRTV.


Nota MediaSind: FRJ MediaSind a solicitat în nenumărate rânduri Parlamentului României să depolitizeze instituţiile publice de media pentru a pune capăt tranformării acestora în simple anexe ale unor partide politice aflate la putere. Din nefericire pentru cetăţeanul plătitor de taxe, parlamentarii au ignorat aceste solicitări, inclusiv sesizările privind gestionarea frauduloasă a banului public.

O posibilă explicaţie a acestui refuz, pe lânga cenzurarea ştirilor care nu convin Puterii, îl constituie apetitul unor parlamentari sau apropiaţi ai acestora la fondurile Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune. Mihai Sturzu nu este doar deputat PSD ci preşedintele Tineretului Social Democrat şi membru al Comisiei de Cultură, Arte şi Mijloace de Informare a Parlamentului, adică persoana care aprobă sau respinge rapoartele de activitate ale Radioului, Televiziunii Publice şi Consiliului Naţional al Audiovizualului.


FRJ MediaSind – organizaţie sub cenzură politică impusă de conducerile SRR şi SRTV.