News‎ > ‎

ReporterVirtual.ro: Money TV sau cum arata o televiziune aflată în comă

postat 28 mai 2013, 23:08 de Office Mediasind
Despre situatia dezatruoasa de la Money TV, Reporter Virtual a scris in mai multe randuri. In ciuda promisiunilor noii conduceri, reprezentata de Directorul general Alexandru Sassu, lucrurile par a se indrepta rapid spre faliment.
Oamenii sunt neplatiti din februarie, redactia a ramas fara curent din cauza neplatii facturilor, masinile nu mai pleaca pe teren din lipsa de benzina, numerele de telefon au fost suspendate pe motiv de neplata si asa mai departe.
Astazi, am primit de la angajatii Money TV o scrisoare deschisa referitoare la situatia postului. O redam ca atare, pentru ca nu mai este nevoie de alte explicatii… Mentionam ca fotografiile inserate in galerie, cat si explicatiile foto, le apartin:


Stimati colegi de la RV,

Articolele din presa aparute in ultima perioada si dedicate situatiei de la Money TV au avut un efect previzibil asupra patronatului acestui post de televiziune. Pe respectivul patronat l-a durut in fund. Sau patronatul a decis sa braveze si sa se comporte ca atare. Cert este ca pe parcursul zilei de luni, 27 mai, emisia postului s-a realizat doar pe baza curentului electric furnizat de grupul electrogen. Grupul functioneaza cu motorina si exploatarea sa costa pe zi cam cat salariul mediu al unui angajat la Money TV. Acelasi grup, care in mod teoretic deserveste doar regia si platourile si numai in caz de avarie (nu de neplata a facturii la electricitate!) a fost bransat si la reteaua redactiei printr-o improvizatie care, dupa cum puteti vedea din poza atasata, incala normele PSI. Intre timp, conducerea
postului continua bataia de joc la adresa putinilor angajati ramasi. Astfel, dupa ce Marilena Nedelcu, coordonatoarea sectiei “Eveniment”, a anuntat ca paraseste statia, reporterilor din subordinea sa li s-a transmis pe mail ca vor primi notificari de incetare a contractelor. Asa, pur si simplu, fara nicio motivare de natura profesionala. 

De mentionat ca respectivii reporteri au fost printre putinii care au iesit in ultimele saptamani pe  teren in conditii jignitoare pentru o companie ce pretinde ca apartine presei contemporane: ei au fost trimisi “la filmare” fara cameraman si fara masina (nu sunt bani de carburant pentru masini de cca o luna!) iar relatarile de la evenimente le-au facut telefonic, ca la radio. Sa privim insa si partea pozitiva: asa a putut avea si Money TV informatii in timp real de la procesele importante (Becali, S.O. Vintu etc). Pentru ca majoritatea celor ramasi la Money au trecut de limita disperarii si au inceput sa inteleaga ca nu-si vor mai recupera niciodata salariile restante (sumele se ridica deja la zeci de milioane de lei vechi/angajat) cativa dintre ei au decis sa faca in cursul zilei de marti, 28 mai, o surpriza lui Freciu & Co. Surpriza fiind surpriza, amanuntele vor veni la timpul potrivit insa e important ca oamenii nu au de gand sa dea inapoi, fiind convinsi ca nu mai au nimic de pierdut. Pana la momentul cand surpriza se va produce, va las in compania catorva fotografii si foto-explicatii care spun povestea acestui post blestemat mai bine decat o mie de cuvinte”.

Sursa: ReporterVirtual.ro  (întreaga galerie foto transmisă de angajaţi o puteti viziona aici)