News‎ > ‎

Reporter Virtual.ro: Scandal la Digi24

postat 18 apr. 2012, 00:13 de Office Mediasind
După schimbarea șefilor, alte conflicte se anunță pentru Digi24, postul TV al RCS&RDS. Corespondenții sunt nemulțumiți de schimbarea regulilor în timpul jocului. Mai exact, salariile negociate nu vor ajunge în conturile corespondenților dacă nu vor obține 100 de puncte, un sistem nou de plată și neprevăzut în contractul de muncă. Povestea detaliată poate fi extrasă din mesajele interne ale angajaților Digi24.

Una dintre sursele  Reporter Virtual precizează că „Fiecare reporter din teritoriu trebuie să cumuleze 100 de puncte pentru a-şi primi salariul negociat. Menţionez faptul că salariul NU a fost negociat în baza unui barem de puncte. Corespondenţii nu au timp liber deloc. Se munceşte non-stop. Rareori, în cazuri excepţionale, se acordă câte o zi liberă, iar cine primeşte un weekend liber este un privilegiat. Bineînţeles, la angajare corespondenţilor le-au fost promise zile libere de la 4 la 8 cât prevede legea. Sunt oameni care au lucrat 3-4 luni fără o zi de pauză”. Update 1: Răzvan Mitroi, șeful editorial al postului, a refuzat să comenteze acest subiect. Pe de altă parte, Federația Română a Jurnaliștilor MediaSind cercetează dacă este legală sau nu măsura.

Update 2: Cristi Godinac, președintele Federației Române a Jurnaliștilor MediaSind a comentat pentru Reporter Virtual situația angajaților postului de la Digi 24.

”Desi inca nu am primit nicio sesizare oficiala la MediaSind din partea angajatilor Digi 24, sesizarile publicate de Reporter Virtual dezvaluie o mentalitate de patron de sclavi promovata de administratia acestui post de televiziune. Daca aceste sesizari sunt adevarate, si nu am de ce sa cred contrariul deoarece astfel de fapte se intampla si la case mai mari, ne aflam in situatia neplacuta in care angajatii sunt tratati la fel ca in Evul Mediu si nu ca in Evul Media. Concret, observ ca legislatia muncii si Contractul Colectiv de Munca din Mass-Media reprezinta o fata morgana pentru conducerea trustului de presa, din urmatoarele motive:

1. Orice contract individual de munca se negociaza si se incheie cel putin in doua exemplare, cate unul pentru fiecare parte.

2 .Orice fisa a postului, inclusiv o eventuala norma editoriala, se negociaza de parti, inclusiv cu reprezentantii sindicatului sau ai salariatilor, acolo unde nu exista sindicat.

3. Daca salariul include si o norma editoriala, conform CCM la nivel de ramura, chiar daca nu se publica/nu se difuzeaza materialul solicitat din motive neimputabile angajatului, atunci el trebuie platit.

4. In cazul in care norma editoriala este impusa unilateral, atunci aceasta este lovita de nulitate absoluta. Mass-Media nu trebuie insa confundata cu o fabrica de produs suruburi sau maturi, deoarece activitatea redactionala este in primul rand una de creatie si nu una productiva, ea trebuind sa fie evaluata calitativ si nu cantitativ.

5.Conform CCM din mass-media, salariul minim din aceest domeniu este salariul minim pe economie plus 25%, inmultit cu coeficientul  2 pentru salariatii cu studii superioare la care se adauga urmatoarele sporuri: de vechime intre 5 si 25%, de fidelitate 25%, clauza de mobilitate 5% pentru cei care au peste 10 deplasari intr-o luna, ore suplimentare si zile libere lucrate 100%, etc. Daca aceste sporuri  nu sunt platite, atunci poate fi sesizata Inspectia Muncii sau solicitate in instanta pentru ultimii trei ani de activitate. Mai multe amanunte gasiti pe www.mediasind.ro la sectiunea Drepturi jurnalisti.

In cazul in care aceste abuzuri semnalate de angajatii postului de televizune continua, ii sfatuiesc pe cei nedreptatiti sa ne sesizeze oficial la adresa office@mediasind.ro pentru a demara procedurile legale impotriva administratiei.”

Corespondența care a încins spiritele la postul lui Zoltan Teszari

Mail dat joi, 12 aprilie, ora 17.00, de sefa corespondentilor Digi24:

“Fiecare echipa de corespondenti trebuie  sa-si tina evidenta stirilor si a liveurilor pentru ca am reusit sa obtinem un sistem de plata pentru cat si cum muncim. Cel mai probabil se va aplica si pe luna aprilie. Veti fi informati legal de catre departamentul juridic. Cert este ca pentru salariul negociat, trebuie sa strangeti 100 de puncte. O beta are 1, 5 p, iar daca intra in prime time 19.00-23.00, stirea va avea 3 puncte. Fc live si vo, 1 punct. Completare Buc, in functie de ce e, stire completa sau ilustratie sau sincron…dupa caz, 1,5 sau 1. Reportajul , stire

exclusivitate, 4 puncte. Evident exista si sanctiuni. Detalii oficiale de

la departamentul juridic,dupa sarbatori”.

REACTII din teritoriu. Evident fara raspuns !!!!

1.  100 de puncte in conditiile in care live-ul e un punct si beta 1,5?? eu nu imi  amintesc sa fi negociat asa ceva la angajare.. inseamna 40 de stiri si 50 de liveuri pe luna pt salariul de baza…mi se pare inacceptabil. NU ARE NICIO LEGATURA CU CE NI S-A SPUS LA ANGAJARE.  in plus, cum stim cand ne intra stirile, daca intra in prime-time? Stam toata ziua si ne uitam la televizor?  este complet  altceva decat am negociat. sunt foarte trista si dezamagita.

2. Este pentru prima data cand mi se intampla asa ceva, sunt foarte dezamagit. In momentul in care am semnat contractul nu mi s-a spus asa ceva,de 100 de

puncte, IN CONDITIILE IN CARE O BETA ARE DOAR 1,5 PUNCTE !!!!, am

pretentia sa lucrez cu profesionististi si nu cu oameni care nu-si tin cuvantul. Daca astea raman conditiile puse ulterior de postul digi24 considerati acest mail demisia mea!!!!!!

3. Subscriu la cele spuse de colegii din tara. Nu s-a discutat asa ceva. Eu mi/am dat demisia de la 22 de miloane, bonuri de masă şi opt zile libere pe lună respectate. Nu aveam normă şi nici nu am discutat aşa ceva când am acceptat oferta. Noi cei care nu facem live suntem cei mai afectaţi. Trebuie să facem vreo 70 de bete în condiţiile în care puţine ştiri ne sunt băgate la 19 şi 23 unde se tot repetă ştirile de peste zi. Ceea ce înseamnă că un material este plătit cu vreo 35 de lei. Adică mult sub cât plătesc alte televiziuni de pe piaţă care nu au atâtea pretenţii. Şi vorbesc aici de rtv, antene şi pro.  În plus, nu avem control când intră ştirea. Noi o dăm la 13 şi apare a doua zi dimineaţă.  Mai mult, nici sistemul de transmisie nu este pus la punct. În condiţiile în care 10 minute le transmitem în 2 ore îmi vine greu să cred că von reuşi să adunăm toate punctele, ba chiar să le depăşim. Mai luaţi în calcul că mulţi dintre noi au 2 judete. Ca atare calculaţi şi distanţa , timpul pierdut. Cât privesc completările pentru Bucureşti. Constat că suntem trimişi aiurea. Filmăm, trimitem şi nu apar la tv deci muncim degeaba.Ultimul caz: bani pentru primăriile pdl sau proiecte uriaşe înainte de campanie. Modalitatea de plată este la fel de aiurea: “dupa caz, 1, 5 sau 1″ ar fi multe de spus dar mă opresc la a spune că este incorect ca să nu spun : cea mai mare teapă primită.

4. Câteva întrebări:

Acest sistem de punctaj se aplică doar echipelor din teritoriu sau şi colegilor din Bucureşti? Putem concura noi la puncte cu un material din teritoriu( cu sde voxuri, ambiante, ilustratie , eventual filmat la corilatii din deal la vreo 200 de km etc) cu o stire facuta în Bucuresti din conferinta de presa la partide, la guvern ori la ministere absolut importanta pentru tara? Ce se întîmplă dacă nu cumulezi punctele? Astept raspuns. Un om care chiar munceste

5. problema care se pune este urmatoarea: pentru salariul negociat facem 100 de puncte. ok. dar ceea ce depaseste trebuie platit mai mult, nu cum mi-a spus raluca  1 punct = 10 lei. pai asa la 100 de puncte in plus iese doar 1000 de lei in plus fata de salariu, ceea ce nu mi se pare deloc ok. Adica daca stai 6 ore sa dai 6 liveuri primesti in total 60 de lei in plus !!! pai ca si corespondent la un ziar primeam 50 de lei pe un text scurt care il faceam in 10 mim. ni s-au prezentat cand am negociat cu totul alte scheme de plata pe stiri si live-uri, iar acum ni se impun altele fara nicio discutie. vreau sa stiu daca se mai pot reevalua punctele si care sunt valorile exacte ale betelor, completarilor, sincroane. live etc?

6. Dragi colegi din provincie,

Nu e cazul sa ne comparam cu colegii de la Bucuresti. Azi m-am intalnit cu unul dintre ei, avea la el tableta Ipad de serviciu si un telefon scump, de serviciu si haine de serviciu si machiaj de serviciu. Noi lucram pe telefoanele, laptopurile noastre, ne cumparam machiaj din banii nostri si primim telefoane de la stilista ca parca nu suntem machiati destul. Colegii de la Bucuresti au zile libere, au program de lucru fix si castiga mult mai mult. Dar ei sunt de la Bucuresti, noi suntem de la tara. Am prieteni in televiziunile de la Bucuresti care au fost chemati la Digi si li s-a oferit triplu decat castigau la televiziunea unde lucrau. Asa ca sa nu ne mai comparam, e inutil si frustant.

7. Discutia trebuie sa se poarte in jurul unui principiu simplu si clar.

La angajare, am facut niste angajamente reciproce, noi angajatii si ei angajatorii. Noi, angajatii ne-am onorat cu varf si indesat angajamentele. Am lucrat cat a fost nevoie, ne-am petrecut sarbatorile si toate weekendurile la munca, am facut stiri, liveuri, exclusivitati, ne-am sacrificat timpul si linistea si familiile, in speranta ca la fel va face si angajatorul. A trecut luna martie, nu am fost platiti conform intelegerii, a venit si jumatatea lunii aprilie si aflam ca nici vorba de intelegerea initiala, ba dimpotriva. Daca ni s-ar fi spus de la inceput care sunt conditiile, iar conditiile erau astea, sa fim cel mai prost platiti dintre corespondentii tuturor televiziunilor si sa muncim in acest ritm, stiam si ne asumam sau nu aceste  realitati. M-as fi gandit bine daca vreau sa fiu platita asa pentru acest volum de munca iar daca as fi acceptat aceste conditii as fi tacut malc acum. Insa nu mi s-a spus asa ceva, ci inversul acestor lucruri. Iar asta ma revolta si ma intristeaza. Ma intristeaza sa fiu tratata asa, sa imi fie insultata inteligenta si onoarea. Nimeni nu e de neinlocuit, stiu asta, sunt convinsa ca fiecare dintre noi, incepand cu mine, putem fi inlocuiti cu oameni carora sa le convina aceste conditii. Vorbim aici insa de promisiuni, deontologie, cuvant dat, etc. Eu sper din suflet ca aceste conditii vor fi regandite si vom fi tratati cu respectul cuvenit si…promis.

8. Dragi colegi,

Ba trebuie să ne comparăm cu cei din Bucuresti poate chiar să le dăm unora

dintre ei lecţii şi asta fără lipsă de modestie. Noi facem bete de autor, lucrate, muncite nu un sincron la guvern ori la vreun partid şi cerem completare de la alţii. Unde mai pui că o ştire d ela guvern clar va intra la 19 dar una de autor, cinsiderata atemporala poate intra oricind si nu mai ai nicio evidneta. “X” are dreptate. Ce tabletă frate. Laptopul personal mai are puţin şi se prăjeşte. Plătesc 130 de lei lunar pe net ca să dau imagini că nu avem fibră. Plîng la calculator pina pleacă imaginile. Tre să stau geană pe calcultaor. Dacă tot suntem o mare familie Digi, să fim egali. Şi să se respecte promisiunile făcute.

9. Paste fericit!… :( … fara cuvinte :( (

10. Dragi colegi,

Parca simteam ca trebuie sa “explodeze buba”. Va aduceti aminte ce ni s-a spus inainte sa batem palma? Salariu fix, plus plata la bucata. Citez: “Ajungeti lejer la 3.000 de lei, ba chiar mai mult”. Ce s-a intamplat? Sunt stiri trimise care nu intra si trebuie sa ii mintim pe oameni ca a intrat stirea dar nu au vazut-o ei. Sau daca intra, intra doar 3 cadre. Ma intreb, in conditiile astea, oare cum ajungem la cele 100 de puncte. Banuiesc ca se puncteaza doar stirea care intra, nu stirea trimisa.

Deci…?!

11. Admir oamenii care spun ceea ce gandesc.

E bine de stiut ca sistemul de punctare a stirilor a aparut dupa 2 luni de la  angajare (ma refer aici strict la echipa de la Ploiesti, dar cred ca e cazul mai multor echipe din tara). In plus de asta noi am semnat un contract in ALB, in care nu erau trecute suma negociata si alte…NORME…cum ar fi 100 de puncte !!!!! Si pana acum oricum nu am vazut niciun contract. Nu ne plangem ca nu ne intra stirile sau ca stam degeaba. Avem de munca de la 4 dimineata pana la 4 dimineata…24 din 24, chiar daca intra sau nu intra stirile. Zile libere…ni s-a spus la inceput ca vom avea un weekend liber la fiecare 2 saptamani. Avem deja o luna si jumatate fara pauza. NU E NORMAL!!! Asta in conditiile in care colegii de la Bucuresti au parte de zile libere. Sunt convinsa ca ei vin cu mintea limpede la munca. Nu cred ca se pune problema ca cineva munceste mai putin si cineva mai mult. Toti cred ca ne implicam si ne zbatem ca lucrurile sa iasa bine. Dar ar fi bine sa avem parte de ajutor,intelegere si mai ales de corectitudine. Asta e reteta reusitei!

12. “X”, ai perfecta dreptate. Acelasi lucru ni s-a spus şi nouă. Cât privesc stirile care nu intră. Sunt multe. Se uită de ele sau se amână până cînd nu mai pot fi date. NI s-a întîmplat şi nu o dată.

13. Punctare? poti detalia? Nici noi nu am văzut contractul pina acum. Libere? o  lună bună. O zi liberă am avut în luna martie.  Nu ne plângem. Muncim dar cu folos şi în condiţiile negociate.   De asta ni se transmitea tot mai des în ultima vreme: veti vedea când nu va intra stirea?

Publicat de Tiberiu Lovin pentru Reporter Virtual

Comments