News‎ > ‎

ReStart: În timp ce echipele din Arad se antrenează pe unde pot, Sala Polivalentă devine club de noapte!

postat 22 dec. 2016, 01:39 de Office Mediasind   [ actualizat la 22 dec. 2016, 01:39 ]

Subiectul bazelor sportive din Arad sau, mai bine spus, precaritatea infrastructurii acestora stârnește multe discuții în ultima perioadă. Cele mai reprezentative echipe de club ale orașului, UTA, respectiv Universitatea Goldiș ICIM au cel mai mult de suferit.

“Bătrâna Doamnă”a fotbalului românesc și-a disputat meciurile de acasă pe un teren impracticabil. Echipa a fost nevoită să meargă în Ungaria pentru a-și efectua antrenamentele săptămânale. Nici Univ. Goldiș ICIM Arad nu a stat mai bine. De când s-a dat startul unui nou sezon competițional în baschetul feminin, nu a existat lună în care arădencele să nu găsească loc de a practica ședintele de pregătire în propria sală. Motivul? Sala Sporturilor “Victoria” a fost ocupată cu diferite evenimente non-sportive.“Tradiționalele”târguri comerciale, balul bobocilor al Colegiul National “Elena Ghiba Birta,” întâlniri organizate de diferite culte religioase, lansarea de candidaturii ale partidelor politice și exemplele pot continua.

Ca să fie tabloul complet, în urmă cu câteva zile s-a stabilit ca înainte de Crăciun Sala Polivalentă să devină, efectiv, un club de noapte cu ocazia unei acțiuni pentru împătimiții de muzică electronică. Pe langă faptul că ICIM-ul, dar și celelalte echipe de club ale orașului nu-și pot desfășura partidele oficiale, dar nici antrenamentele, cel mai dureros lucru e legat de suprafața de joc. Neschimbat de ani buni de către reprezentanţii Direcției Județene de Sport și Tineret (DJST) Arad, în subordinea căreia se află Sala Sporturilor „Victoria”, parchetul are mult de suferit în timpul evenimentelor ce nu au legătură cu sportul. Nici organizatorii nu se sinchisesc pentru a-l proteja pe durata acțiunii.

E trist ceea ce se întâmplă într-o societate în care sportul ar trebui să fie printre prioritățile naționale. Asta-i realitatea.


Text: Ciprian Petcuț, Anul III Jurnalistica, Universitatea Aurel Vlaicu ARAD

Data: 8, decembrie 2016


 Proiectul ReStart - pentru un jurnalism de calitate este un  proiect iniţiat de SRJ MediaSind împreună cu ANP AGERPRES, cotidianul Bursa,  Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, Universitatea Danubius din Galaţi, Universitatea din Craiova, Universitatea Ovidius din Constanţa, Universitatea Liberă Internaţională din Moldova şi Universitatea de Studii Europene din Moldova.