News‎ > ‎

RV: Angajaţii din Radioul Public cer protecţia Parlamentului în faţa lui Ovidiu Miculescu

postat 28 iul. 2015, 01:39 de Office Mediasind   [ actualizat la 28 iul. 2015, 01:39 ]
Angajații Societății Române de Radiodifuziune trag un nou semnal de alarmă în legătură cu situația din Radioul Public și cer intervenția Parlamentului.

Aceștia au cerut parlamentarilor să garanteze protecția tuturor salariaților SRR în fața deciziilor administrației lui Ovidiu Miculescu, inclusiv a preconizatelor concedieri ale opozanților săi.

Salariații vor ca actuala echipa managerială a SRR să fie înlocuită cu una provizorie. Mai mult, aceștia vor ca autoritățile să ancheteze dezastrul editorial de la SRR, situația privind Radio Chișinău, dar și informațiile publice privind acuzațiile de căpușare a Radioului Public.

În plus, surse din interior ne-au declarat că administrația Miculescu refuză să pună în aplicare sentințe judecătorești definitive, iar angajații sunt șicanați cu regulamente de funcționare a instituției pe care le consideră abuzive și neconforme cu legea. Mai mult, conducerea ar vâna salariații care dețin dovezi privind presopuse abuzuri și acte de corupție din interiorul SRR.

Totodată, oamenii sunt nemulțumiți pentru că la conducerea instituției se află mai mulți șefi aflați în stare de incompatibilitate, printre care și Ovidiu Miculescu.

Anagajații acuză și modul în care Sindicatul Liber a devenit singurul partener de dialog social al conducerii SRR. Aceștia spun că sindicatul a obținut prin metode ilegale acest statut.