News‎ > ‎

Șefa interimară a TVR refuză de 3 luni să pună la dispoziția MediaSind sediul închiriat!

postat 26 oct. 2021, 02:29 de Office Mediasind   [ actualizat la 26 oct. 2021, 03:11 ]
În opinia Directorului general interimar, Ramona Săseanu, fostă lideră de sindicat (foto), reprezentanții SRJ MediaSind ar trebui să intre în sediu doar o zi, între orele 10,00 și 14,00, și doar însoțiți permanent de un reprezentant al Serviciului Logistic din TVR!

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind a transmis astăzi, 26 octombrie 2021, o Somație Directorului general interimar al Societății Române de Televiziune, Ramona Săseanu, pentru  încălcarea  prevederilor din Contractul de închiriere încheiat de organizație cu Societatea Română de Televiziune- SRTV pentru închirierea spațiului situat la camera R 1205.

În opinia Directorului general interimar, fostă lideră de sindicat, reprezentanții SRJ MediaSind ar trebui să intre în sediu doar o zi, între orele 10,00 și 14,00, și doar însoțiți de un reprezentant al Serviciului Logistic din TVR!

În concluzie, SRJ MediaSind a  somat conducerea interimară  ca până la data de 1 noiembrie 2021, să pună la dispoziție toate documentele necesare pentru ca organizația noastră să  intre în sediul contractat cu 150,37 euro/lunar, precum și utilitățile aferente în cuantum de aproximativ 800 lei lunar: "Totodată, vă solicităm ca până la aceeași dată să ne comunicați numele persoanelor care se fac responsabile de încălcarea flagrantă a prevederilor contractuale, pentru a le putea acționa în instanță, în solidar cu dvs. și cu instituția pe care o conduceți, pentru daunele produse organizației noastre și membrilor noștri de sindicat. Nu în ultimul rând, vă informăm că în cazul în care veți refuza, în continuare, să respectați prevederile legale și pe cele contractuale, vom fi nevoiți să ne adresăm și instituțiilor abilitate să cerceteze acest nou abuz în serviciu."- se arată în Notificare.

Vă prezentăm în continuare adresa transmisă Directorului General Interimar Ramona Săseanu.

Departament Comunicare MediaSind TVR
București, 26 octombrie 2021

                                                                                                                                 Nr.344/26.10.2021

Către Societatea Română de Televiziune,

Doamnei Ramona Săseanu, Director General Interimar

Referitor adresă C/949/25.10.2021

 

Subscrisa, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind, prin reprezentant legal Cristinel Godinac, în calitate de Președinte, vă notifică să respectați prevederile Contractului de închiriere încheiat cu Societatea Română de Televiziune- SRTV pentru închirierea spațiului situat la camera R 1205. Așa cum v-am notificat de mai multe ori, nici după aproximativ 3 luni de la încheierea contractului, nu am intrat în posesia spațiului, întrucât nu s-a încheiat Procesul-verbal de predare – primire și nici Procesul verbal pentru stabilirea utilităților. La solicitarea noastră, abia în data de 20 octombrie 2021 am primit un draft de PV pe care nu putem să-l semnăm întrucât nu ni se asigură accesul legal în instituție.

 

Ieri, 25 10 2021, la ora 17,15, în urma transmiterii listei cu personalul SRJ MediaSind căruia SRTV trebuie să-i asigure acces permanent în cadrul instituției, am primit adresa nr C/949/25.10.2021, semnată de dna. Ramona Săseanu, director general interimar, în care eram anunțați că ni se permite accesul în instituție doar pentru astăzi, 26.10.2021, între orele 10 și 14,00!!! Mai mult, prezența noastră în instituție este condiționată de însoțirea permanentă din partea unui reprezentant al Serviciului Logistică, ceea ce considerăm că este inacceptabil și nelegal.

 

Stimată dnă. Director general interimar,

 

Așa cum ar trebui să cunoașteți în calitate de angajator, dar și de fost (actual) lider de sindicat, o organizație sindicală își desfășoară activitatea în permanență, nu doar într-o zi și în orele pe care le stabiliți dvs. Mai mult, în calitate de partener social în cadrul Societății Române de Televiziune potrivit Hotărârii nr.3598/17.06.2021 a Curții de Apel București, în conformitate cu prevederile Legii nr. 62/2021, aveți obligația de a permite accesul SRJ MediaSind în instituția în care are membri de sindicat. Cu toate acestea, SRJ MediaSind a acceptat să vă achite lunar o chirie în cuantum de 150,37 euro, precum și utilitățile aferente în cuantum de aproximativ 800 lei lunar, pentru a putea zilnic să reprezinte și să ia contact cu membrii săi din Televiziunea Română!

Mai mult, conform art. 6.1 -Obligațiile Locatorului din Contractul de închiriere aprobat de Comitetul Director și semnat de către dvs., Societatea Română de Televiziune s-a obligat “să asigure accesul personalului LOCATARULUI”, adică tocmai al Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind. Potrivit Dicționarului Explicativ al Limbii Române, prin termenul de Personal  (cu sens colectiv) se înțelege și “totalitatea lucrătorilor din cadrul unei instituții, organizații etc.).” Cu alte cuvinte, prezența conducerii Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind, inclusiv a subsemnatului în calitate de reprezentant legal al instituției sindicale, este necesară pentru funcționarea, în condiții de legalitate, a organizației sindicale.

Este surprinzător faptul că organizația noastră este singura căreia i se impun astfel de restricții. Nu am constatat aceleași condiții de acces pentru personalul cabinetelor medicale sau a altor societăți care au încheiate contracte de închiriere cu instituția. Dar mai ales, în raport cu celelalte sindicate din Televiziunea Română, care nici măcar nu achită vreo chirie, cum este cazul sindicatului în care dvs. dețineți, sau ați deținut, funcția de vicepreședinte.

 

În concluzie, vă solicităm ca până la data de 1 noiembrie 2021, să puneți la dispoziția Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind toate documentele necesare pentru a intra în sediul contractat și pentru asigurarea accesului personalului nostru în instituție. Totodată, vă solicităm ca până la aceeași dată să ne comunicați numele persoanelor care se fac responsabile de încălcarea flagrantă a prevederilor contractuale, pentru a le putea acționa în instanță, în solidar cu dvs. și cu instituția pe care o conduceți, pentru daunele produse organizației noastre și membrilor noștri de sindicat. Nu în ultimul rând, vă informăm că în cazul în care veți refuza, în continuare, să respectați prevederile legale și pe cele contractuale, vom fi nevoiți să ne adresăm și instituțiilor abilitate să cerceteze acest nou abuz în serviciu.

 

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind

Prin reprezentant legal,

Cristinel Godinac, Președinte