News‎ > ‎

Sindicatul Artiştilor Instrumentişti din Opera Română Craiova s-a afiliat la FAIR-MediaSind

postat 3 aug. 2018, 03:10 de Office Mediasind   [ actualizat la 3 aug. 2018, 03:20 ]

Familia Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind s-a mărit!  Biroul Executiv Permanent a aprobat afilierea
Sindicatului Artiştilor Instrumentişti  din Opera Română Craiova  la Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind. Aceasta este a doua organizaţie din ORC afiliată la FAIR-MediaSind,  alături de Sindicatul Liber din Opera Română Craiova. Cele două organizaţii se vor implica, alături de FAIR-MediaSind, în negocierea Contractului Colectiv de Muncă din instituţie, pentru ca drepturile angajaţilor din Opera Română Craiova să fie respectate.

Până în acest moment, Federaţia FAIR - MediaSind a negociat contracte colective de muncă sau se află în proceduri deschise de negociere  în mai multe instituţii din domeniu, printre care se află Teatrul Naţional Cluj Napoca,Opera Naţională Bucureşti, Filarmonica de Stat din Sibiu, Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, Teatrul Muzical "Nae Leonard" din Galaţi, Regia Autonomă Monitorul Oficial, Teatrul German din Timişoara, Opera Maghiară din Cluj-Napoca, Filarmonica de Stat Arad, Filarmonica de Stat "Paul Constantinescu" din Ploiești, Filarmonica de Stat  Târgu Mureș, Opera Română Craiova și Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală - INCFC.

Federaţia FAIR-MediaSind este singura organizaţie reprezentativă, conform legii, la nivel de sector Cultură şi Mass-Media, fiind membră cu drepturi depline al Federaţiei Internaţionale a Muzicienilor, Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor, Federaţiei Internaţionale a Actorilor, UNI Global UNION şi Federaţiei Europene a Jurnaliştilor.

 Departament Comunicare FAIR-MediaSind


                                                                                                                      Bucureşti, 3 august 2018