News‎ > ‎

Sindicatul din Filarmonica Botoşani s-a afiliat la FAIR-MediaSind!

postat 11 iun. 2019, 03:11 de Office Mediasind   [ actualizat la 11 iun. 2019, 03:12 ]
https://sites.google.com/a/mediasind.ro/mediasind/news/_draft_post-33/orchestra-filarmonica.jpg
Familia celei mai mari organizaţii  din Cultură şi Mass-Media, Federaţia FAIR-MediaSind, s-a mărit cu încă un membru: Sindicatul Independent al Artiştilor Instrumentişti din Orchestra Simfonică Botoşani, Filarmonica de Stat Botoşani.

Biroul Executiv Permanent al FAIR-MediaSind a validat cu unanimitate de voturi, afilierea Sindicatului din  Filarmonica Botoşani la federaţie, ca membru cu drepturi depline.

Primii pasi importanti în organizarea vietii muzicale botosãnene au fost facuti dupã cel de-al doilea rãzboi mondial. În anul 1945 ia fiintã o Asociatie artistico-culturalã, în cadrul cãreia se încheagã si o orchestrã semi-simfonicã.
Din anul 1950, aceasta orchestrã-intitulatã deja Filarmonica Botosani – primeste o micã subventie din partea fostului Comitet pentru Culturã si Artã si sustine o activitate concertisticã quasi-permanentã. Ca institutie publica de sine statatoare si cu decizie oficiala de infiintare, Filarmonica de Stat Botosani isi incepe existenta la data de 1 septembrie 1953, primul ei director si dirijor fiind MAX WEBER , cel care s-a ocupat , de fapt, de coagularea si organizarea activitatii orchestrei înca din anul 1945.

Înfiinţată în data de 3 aprilie 1990,  Federaţia FAIR-MediaSind este singura organizaţie reprezentativă, conform Legii nr. 62/2011 pentru sectorul Cultură şi Mass-Media. În această calitate a semnat sau se află în proces de negociere  a contractelor colective de muncă în principalele instituţii din domeniu  unde are membri afiliaţi, Federaţia FAIR-MediaSind este membră cu drepturi depline al Federaţiei Internaţionale a Muzicienilor, Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor, Federaţiei Internaţionale a Actorilor, UNI Global UNION,  UNI-MEI, Federaţiei Europene a Jurnaliştilor şi, pe plan naţional, al Confederaţiei CNSLR-Frăţia.

Departament Comunicare FAIR-MediaSind ,
                                                                                      Bucureşti, 11 iunie 2019