News‎ > ‎

Sindicatul Liber al Salariaţilor din Monitorul Oficial, la ceas aniversar!

postat 27 iun. 2013, 22:07 de Office Mediasind   [ actualizat la 27 iun. 2013, 22:10 ]
12 mai 2012
- 15 salariaţi se întâlneau şi hotărau împreună înfiinţarea unui nou sindicat, un sindicat autentic, care punea în centrul preocupărilor sale elaborarea şi implementarea unei strategii de apărare a drepturilor sociale şi de asigurare a protecţiei membrilor săi. 

28 iunie 2012 - în conformitate cu prevederile Legii dialogului social nr. 62/2011, Sindicatul Liber al Salariaţilor Regiei Autonome „Monitorul Oficial” era înregistrat cu nr. 8 în Registrul sindicatelor, în urma rămânerii definitive și irevocabile a Sentinţei civile nr. 10.555 din 5 iunie 2012 a Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.

28 iunie 2013 - Sindicatul Liber marchează un an de existenţă, un an care poate fi considerat de pionierat în activitatea sindicală la nivelul Regiei Autonome „Monitorul Oficial”. 

Dacă ar fi să realizăm un bilanţ al anului care a trecut, am putea consemna următoarele:

Sindicatul Liber este în prezent o organizaţie solidă, întrunind condiţiile de reprezentativitate în cadrul Regiei Autonome „Monitorul Oficial”, conform Sentinţei civile nr. 18.337/2012 a Judecătoriei Sector 1 Bucureşti, definitivă şi irevocabilă în 3 decembrie 2012;

Sindicatul Liber este membru cu drepturi depline al Federaţiei Române a Jurnaliştilor MEDIASIND, afiliată la Uniunea Generală a Sindicatelor din România;

Sindicatul Liber a negociat la începutul anului 2013 un contract colectiv de muncă în condiţii mai avantajoase decât cele anterioare, obţinându-se: 

constituirea comisiei paritare la nivelul Regiei Autonome „Monitorul Oficial”, libera exercitare a dreptului sindical, un spaţiu pentru desfăşurarea activităţii sindicatului, participarea reprezentantului sindicatului la şedinţele consiliului de administraţie, în condiţiile prevăzute de lege, zile în plus la concediul de odihnă al salariaţilor, declararea zilei de 8 decembrie – Ziua Monitorului Oficial – zi liberă plătită, o zi liberă plătită pentru membrii Consiliului de conducere în vederea desfăşurării activităţii sindicale, negocierea individuală a salariilor începând cu data de 1 iunie 2013, 6 salarii compensatorii în caz de concediere colectivă, precum şi alte drepturi care se regăsesc în Contractul colectiv de muncă înregistrat la ITM Bucureşti cu nr. 161 din 1 aprilie 2013.

Chiar dacă multe dintre obiectivele propuse nu s-au realizat până la acest moment, adoptând strategia „paşilor mici şi siguri”, Sindicatul Liber se îndreaptă cu hotărâre, curaj şi perseverenţă spre viitor, un viitor bazat pe încredere, respect reciproc şi profesionalism, un viitor care să aducă beneficii reale tuturor salariaţilor Regiei Autonome „Monitorul Oficial”.

La ceas aniversar, Sindicatul Liber al Salariaţilor Regiei Autonome „Monitorul Oficial”, prin Consiliul său de conducere, adresează tuturor membrilor săi urări de bine, sănătate, linişte sufletească, prosperitate şi un călduros LA MULŢI ANI !

Consiliul de Conducere al Sindicatului Liber al Salariaţilor din  RA Monitorul Oficial

Notă: Comitetul Executiv al FRJ MediaSind urează membrului său afiliat, Sindicatul Liber al Salariaţilor Regiei Autonome Monitorul Oficial, La mulţi ani!  FRJ MediaSind apreciază  determinarea angajaţilor acestei importante instituţii a statului, RA Monitorul Oficial, de a promova un real dialog social şi de a-şi apăra drepturile câştigate cu greu prin negocierile cu administraţia. 

Comitetul Executiv  al FRJ MediaSind