News‎ > ‎

Sindicatul Național din Cultură – FAIR susține greva colegilor din Filarmonica Banatul Timișoara !

postat 8 oct. 2018, 03:10 de Office Mediasind   [ actualizat la 8 oct. 2018, 03:10 ]
Cunoscând situația dificilă, de conflict deschis, cu care se confruntă salariații din Filarmonica Banatul, Sindicatul Național din Cultură – FAIR se solidarizează cu greva angajaților din Filarmonica timișoreană, declanșată în data de 5 Octombrie 2018.

SNC-FAIR, este alături de Sindicatul Filarmonicii Banatul în eforturile sale de a negocia un Contract colectiv care să readucă legalitatea și normalitatea în relațiile de muncă din această instituție de prestigiu.

Artiști interpreți, personal tehnic și administrativ de specialitate, liber profesioniști sau salariați din instituții de Cultură din România, membri ai Sindicatului Național din Cultură FAIR, transmit și pe această cale colegilor din Filarmonica Timișoara aflați în grevă generală, întreaga susținere și solidaritate în vederea soluționării urgente a revendicărilor sindicale.   

Alaturi de Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MEDIASIND, federația reprezentativă pentru sectorul Cultură și Mass-Media, unde SNC – FAIR este membru fondator, precum și împreună cu alte organizații sindicale din țară și din străinătate, Sindicatul Național din Cultură – FAIR solicită ordonatorului principal de credite, Consiliul Local al Municipiului Timișoaraintervină în regim de urgență pentru dezamorsarea situației conflictuale, semnarea Contractului colectiv și reluarea activității artistice dedicată publicului spectator, principalul beneficiar al concertelor Filarmonicii. 

Sindicatul Național din Cultură – FAIR se va alătura tuturor demersurilor Federatiei Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind și se va implica activ în acțiunile menite să ajute colegii din Filarmonica Banatul Timișoara.


Sindicatul Național din Cultură – FAIR

Biroul Executiv                                                                                        București  8 Octombrie 2018