News‎ > ‎

Sprijin pentru jurnalismul de investigaţie

postat 11 mar. 2013, 00:09 de Office Mediasind   [ actualizat la 11 mar. 2013, 00:29 ]
Departamentul de Investigaţii al FRJ MediaSind a încheiat un protocol de colaborare cu societatea care administrează baza de date www.vrăjitorul.eu pentru a sprijini jurnalismul de calitate şi, în special, jurnalismul de investigaţii.
 
Baza de date oferită de vrăjitorul.eu într-o manieră concisă şi exactă reduce timpul de lucru al unui jurnalist pentru a analiza seriozitatea unor persoane fizice şi juridice din domeniul economic. Această bază de date are ca surse principale Ministerul Finanţelor, Monitorul Oficial al României, Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, portalul instanţelor, Arhiva electronică de Garanţii Reale Mobiliare, site-ul www.urbannews.ro, baza de date ANAF cu obligaţiile restante la bugetul de stat şi restanţele CNAS, baza de date  ANAF cu firmele fantomă, baza de date OSIM - mărci înregistrate, ROTLD - baza de date a domeniilor de internet din România, Poliţia Română  şi mai multe portaluri, printre care www.e-licitatie.ro, www.anrc.ro etc.

Instituţiile de media aflate în dificultate financiară şi  jurnaliştii freelanceri pot să obţină gratuit accesul la această importantă bază de date în urma unei cereri motivate care va fi analizată de administraţia www.vrajitorul.eu. Cei interesaţi sunt rugaţi să transmită cererea la adresa de email: investigatii@mediasind.ro

Departament Investigaţii FRJ MediaSind