News‎ > ‎

SPUSTV sau lupul îmbrăcat în haină de oaie

postat 8 apr. 2022, 04:27 de Office Mediasind   [ actualizat la 9 apr. 2022, 00:32 ]
https://sites.google.com/a/mediasind.ro/mediasind/news/_draft_post-67/lupi.jpg
De ce sindicatul de casă urmărește ca angajații TVR să nu fie apărati de CCM?

În legătură cu acțiunile Sindicatului pentru Unitatea Salariaților SPUSTV am tot  reacționat de-a lungul vremii, am vorbit despre trădările lor, despre cum și-au împărțit funcțiile în schimbul  concedierii a peste 700 de colegi, despre cum au pierdut aproape toate drepturile noastre pentru ca 5-6 persoane să-și primească tainul din partea conducerii. După ce au făcut sluj pe la toate conducerile, aceeași lideri SPUSTV ocupă acum, grație serviciilor prestate nelegal  pentru Partid, unele dintre cele mai importante funcții din TVR.

Având  aceste  funcții plătite regește, activitatea sindicală s-a transformat într-un instrument de atac împotriva celor care se împotriveau deciziilor luate de conducere, adică de către ei. Să ne amintim de procesele în care sindicatul și administrația, cot la cot, au atacat MediaSind pentru a ne scoate afară din TVR. Este strigător la cer ca în loc să plătească bani pentru avocați, la fel cum a procedat MediaSind, pentru a recupera în instanță prima de Crăciun și tichetele de masă, SPUSTv a plătit avocați ca să atace reprezentativitatea Federației FAIR-MediaSind, pentru ca organizația să nu mai poată să negocieze, așa cum a făcut, drepturi în plus pentru angajații TVR!(amănunte aici: https://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000955300&id_inst=2)

După cum se observă,  au pierdut pe toată linia, și procesele de la fond și cele din apel. La fel și banii din cotizațiile membrilor!

 Este strigător la cer ca SPUSTV care încasează lunar aproximativ 20.000 de lei să fie pe pierdere în bilanțul contabil și să nu aibă constituit un fond de întrajutorare sau un fond de grevă! Este inadmisibil ca directorul economic al SRTV să fie, în același timp, și contabila SPUSTV!  La fel de grav e că membrii SPUSTV  Timișoara să plătească cotizație dublă față de cei de la București! Iar anomaliile din acest sindicat  nu se opresc aici. Conturile sunt blocate (interesant ar fi să știm motivele), iar cotizațiile se ridică de la casieria TVR cash, în pungă.

Acum încearcă cu sprijinul unor politruci din Ministerul Muncii, să blocheze accesul Federației FAIR- MediaSind la negocierea CCM, pentru ca angajații TVR să nu mai fie apărați de drepturile obținute. Disperarea de a-și pierde privilegiile nu are limite.

În spiritul asigurării unității sindicale pentru negocierea unui CCM viabil,  liderilor SPUSTv li s-a propus să facă parte din delegația noastră prin afilierea, pentru o perioadă de 3 luni, la Federația FAIR-MediaSind. Cum era de așteptat, această propunere a fost respinsă cu aroganță, întrucât  nu îi interesează încheierea CCM. Scopul lor este să elimine drepturile angajaților, clauza de conștiință care îi încurcă,  cele 10 salarii compensatorii negociate de noi în caz de disponibilizări. Ei se consideră de mult timp stapani ai TVR, nu le trebuie reguli și nici organizații sindicale concurente. Sindicatul trebuie să fie controlat de ei ca să le satisfacă nevoile!

Aceasta este filosofia după care a funcționat SPUSTV de la preluarea sa de către Dragoș Bocănaciu, fostul șef al Departamentului Sport anchetat penal pentru afacerea cu Playbook International în care s-a irosit aproape jumătate de milion de euro din bani publici (amănunte aici: Televiziunea Română a contractat transmisii de evenimente sportive în valoare de 683.621 euro din care 414.771 euro sunt bani cheltuiți degeaba din bugetul public! )

 Aceasta este filosofia fostei primvicepresedinte al SPUSTV Mihaela Woytovict, cercetată pentru neregulile descoperite de Curtea de Conturi în activitatea economică și pentru reținerile nelegale din salariile angajaților TVR ( Conducerea TVR cere acordul angajaților pentru a legitima abuzul privind reținerile nelegale din salariile angajaților!).

Aceasta este filosofia fostei vicepreședinte Ramona Săseanu, actual producător general, anchetată penal în mai multe dosare privind abuzurile din mandatul dezastruos avut în calitate de director general interimar (amănunte aici: Mandatul imposturii și incompetenței din Televiziunea Română s-a încheiat aseară, la ora 24,00!! 

Iar lucrurile nu s-au oprit aici. Colegii noștri din MediaSind au fost vânați și hăituiți, mai ales cei care se aflau în teritoriu și la care ajungeam mai greu ca să-i apărăm. A fost nevoie de multe luni de luptă pentru ca agresorii să fie schimbați din funcții. Este cazul colegilor de la MediaSind TVR Craiova, batjocoriți de oamenii controlați de Ramona Săseanu, este cazul colegilor de la MediaSind TVR Cluj hărțuiți constant de către directorul Alin Gelmărean, numit ilegal în această funcție fără aprobarea CA, dar, nu în ultimul rând, cazul colegilor de la MediaSind TVR Iași, umiliți de către tandemul managerial Horia Gumeni-Vasile Arhire.

Nici în București situația colegilor noștri nu este una ușoară, mulți dintre ei fiind zilnic umiliți de incompetența și agresivitatea unor șefi numiți doar pentru gradul mărit de slugărnicie față de acești agresori care se cred stăpâni peste destinele noastre!

Ceea ce doresc să vă transmit este că MediaSind TVR, sprijinită de SRJ MediaSind, de Federația FAIR-MediaSind și de principalele organizații naționale și internaționale la care suntem afiliați cu drepturi depline, nu se va lăsa intimidată de acțiunile acestor lupi îmbrăcați în haine de oaie. Vom reacționa cu aceeași fermitate și vă vom apăra drepturile, indiferent de zbaterile acestor impostori care se cred și lideri de sindicat, dar și patroni!

De voi depinde acum dacă mai doriți să girați cu prezența voastră astfel de sindicat galben care și-a dovedit, de mult timp, adevărata față și adevărata menire.

Sorin Torică,

Președinte MediaSind TVR