News‎ > ‎

StareaPresei.ro: Agerpres afirmă că StareaPresei.ro e finanţat de MediaSind

postat 7 nov. 2011, 23:52 de Office Mediasind

Agenţia Naţională de Presă Agerpres are o conducere. Conducerea este interimară. Purtătorul de cuvânt al conducerii interimare, dl. Iordan, are idei originale. De exemplu, că website-urile StareaPresei.ro şi Reporter Virtual sunt finanţate de… MediaSind. Vorba lui Al Pacino în “Parfum de femeie”, versiunea americană: Hu-aaaaa! Personal, prefer versiunea italiană Dino Risi, cu Vittorio Gassman protagonist.

Facebook
Aceasta e ceea ce gruparea Roşca din Agerpres nu va reuşi niciodată

Dar ce legătură o fi între rolul făcut de Gassmann, ori de Pacino şi dl. Iordan de la Agerpres? Una posibilă ar putea să fie că şi unii,şi celălalt sunt orbi. Cei doi mari actori personifică un personaj orb la propriu, dl. Iordan e de-a dreptul orb, dar la figurat.

• cititi aici ce scrie directorul Direcţiei resurse umane din Agerpres, Marian Iordan:Ce mai produce cuplul Godinac – Schifirnet

Pentru ce face Tiberiu Lovin nu sunt răspunzător. Cu toate că, după câte ştiu, e cam greu să-i pui sare pe coadă. Domnule Iordan, ca să înţelegeţi ce e cu pusul de sare pe coadă: tata avea o vorbă – cu leul toată dificultatea este să-i pui sare pe coadă, numai câteva firicele sunt de-ajuns ca să fie cuminte ca o pisică de casă.

Dar cu Tibi… e cam greu să-i pună cineva sau ceva sare pe coada, să facă ce-i spui. Nu poţi să-l convingi nici măcar să bea o ţigară sau să fumeze o cafea, face exact numai ce vrea el. De fiecare dată. Asta cu Tiberiu Lovin, proprietarul website-ului Reporter Virtual.

Cât despre mine… mă îndoiesc profund că MediaSind, ori vreun sindicat din această federaţie de sindicate va putea vreodată să-mi impună să scriu ceva, un rând, un cuvinţel. Să citim din dl. Iordan:

“Site-urile Starea Presei şi Reporter Virtual sunt finanţate şi alimentate cu inepţii tot de MediaSind, citiţi Godinac.”

Încă o dată: Hu-aaaaa! Pe Cristi Godinac îl cunosc din timpuri imemoriale, de când puricii se potcoveau cu potcoave de 50 de ocale printre maşinile de scris Robotron din vechea redacţie a Bulinei Roşii. Este un tip cinstit şi nu ar face aşa ceva niciodată, ba chiar m-aş supăra pe el dacă i-ar trece prin cap o asemenea năzbâtie.

Faptul că dv., dle Iordan, vă imaginaţi că eu aş putea să accept un astfel de aranjament mizerabil, o astfel de porcărie, mă jigneşte profund. Aş putea să o iau personal, dar nu o fac: o iau personal. Oamenii ca dv. îşi imaginează că toată lumea e animată exclusiv de interese pecuniare sau politice. Ei bine, ţin să vă sperii de tot: sunt şi oameni pentru care onoarea este mai presus de bani sau de politică, iar respectarea eticii jurnalistice e pe primul plan. Eu sunt unul dintre acei oameni.

Uitaţi, haideţi să vă dau un exemplu foarte concret, ca să nu mai lungim conversaţia aceasta unisens. Să presupunem că dumneavoastră, persoană publică, aveţi un necaz mare. De exemplu, că sunteţi gata să fiti arestat într-un scandal public îngrozitor (ceea ce, Doamne fereşte!, desigur că nu va doresc). Cei ca mine sunt cei cărora dv., într-o asemenea situaţie, vă puteţi adresa. Cuvântul dv. se va auzi negreşit, veţi fi mediatizat corect, obiectiv. Noi, jurnaliştii, avem chestia asta cu deontologia. Ne obiectivăm şi scriem.

Cei ca dv., care nu aţi auzit despre astfel de noţiuni de adormit copiii, ca onoarea, justiţia socială, dreptatea, libertatea de expresie, deontologia, drepturile omului, drepturile salariatului, niciodată nu ar lua apărarea unui om aflat la ananghie. Mă înţelegeţi, domnule Iordan? Concret: sfatul meu este să nu vă bazaţi pe dumneavoastră.

Concret, seria pamfletelor mele la adresa interminabilului directorat Roşca de la Agerpres a început într-o frumoasă seară, când l-am sunat, logic, pe şeful dv., pentru a audia punctul de vedere al celeilalte părţi implicate în Scandalul Capcana de Cârtiţă, ori Dumnezeu mai ştie cum să-i spun. Absolut deontologic. Total neelegant, dl. Ioan Roşca a avut ideea neinspirată să-mi trântească telefonul în nas, după ce m-am prezentat.

Atunci mi-am scos verbul de la purtător şi o relatare albă pe care o pregătisem, în care urma să pun faţă-n faţă punctul de vedere coerent al şefului Agerpres, fără intervenţia mea personală, cu punctul de vedere al sindicatului din Agerpres, s-a transformat într-un pamflet. Primul dintr-o întreagă serie. Domnul Roşca l-a provocat.

Dumneavoastră şi întreaga Administraţie Roşca, cu ideile total neinspirate avute, de a scoate, de exemplu, avizierul MediaSind din Agerpres, pe coloanele Casei Presei, de a încerca să acoperiţi urmele acuzelor aduse dumneavoastră de către sindicat cu presiuni şi abuzuri, care, dacă se vor dovedi reale şi se vor verifica în instanţă, contravin legii române, aţi provocat tot acest scandal, iar eu am scris.

Vă deranjează ca am surse în Agerpres? Asta înseamnă că sunt jurnalist. Vă deranjează că sunt jurnalist? Probabil că da. Că MediaSind mă plăteşte însă ca să scriu va trebui să demonstraţi. Şi cred că astfel v-am descris exact motivele pentru care nu mai e nevoie de nici un fel de flux monetar ca să scriu despre această afacere, pe care nu eu am provocat-o.

Sursa: StareaPresei.ro

Comments