News‎ > ‎

StareaPresei.ro: Crăciun cu surprize pentru pălmaşii de la Agerpres

postat 5 ian. 2012, 23:49 de Office Mediasind   [ actualizat la 6 ian. 2012, 05:15 ]
Redacţia Economică, rasă din organigramă
https://sites.google.com/a/mediasind.ro/mediasind/news/stareapreseirocraciuncusurprizepentrupalmasiidelaagerpres
A treia zi de Crăciun a fost plină de surprize plăcute pentru acoliţii directorului general interimar al Agenţiei Naţionale de Presă Agerpres, Măria Sa Roşca Interimarul Perpetuu (MSRIP), dar extrem de neplăcute pentru pălmaşii din redacţiile de ştiri.

fotos.org

MSRIP stă de patru ani călare pe jurnaliştii de la această agenţie de presă, pe care a transformat-o în feuda sa personală, ca interimar.

Aparent cel puţin, nimeni nu pare să-l deranjeze şi singurul care i se opune făţiş este sindicatul din instituţie, afiliat la MediaSind.

Într-o şedinţă-fulger a conducerii, Redacţia Economică a fost pur şi simplu rasă din organigrama agenţiei de stat a ţării. Redactorii acesteia au fost redistribuiţi „prin reorganizare” către redacţiile de Informaţii Centrale şi de Externe.

Al Pacino ar comenta aceasta simplu: „Huaaaa!” (asta a fost pentru cine a văzut remake-ul american, Scent of a Woman, al hiperfilmului lui Dino Risi, cu Vittorio Gasman protagonist, „Profumo di donna”).

Şi, pentru că tot era Crăciun, Naşterea Domnului, se apropia Anul Nou, lucruri de care gaşca Măriei Sale Roşca Interimarul Perpetuu nu mai ţine cont, absolut nimeni dintre cei reorganizaţi nu a fost anunţat oficial de cineva abilitat să facă acest lucru.

Întrebare specific feminină: de ce? Pentru că nimeni nu a fost abilitat să facă acest lucru. Încă o întrebare specific feminină: de ce? Pentru că pe noi ne doare la bască.

Aşa se face că, după un an de muncă pe ogorul interimarului, oamenii au plecat acasă ca să întâmpine un nou an, cu informaţii obţinute pe holuri şi fără să ştie exact unde vor reveni şi ce anume vor face.

Şi cam aceeaşi atmosferă este şi acum, pentru că nu a avut loc nici o şedinţă în acest sens.

Şi dacă tot au „reorganizat” Redacţia Economică, care de-acum poate fi scrisă redacţia economică, pen’ că oricum nu se mai ezgzistă, a dispărut în evanescenţă, s-a dus şi nu mai ieste, ie mit, fantomiţă, muhaha pe lângă straie de oiţă mioritică bălaie şi poveste de adormit jurnaliştii care nu vor să o facă pe copiştii, ca să aibă coşmaruri în creierii nopţii, ei bine, pentru toate aceste motive şi poate că şi pentru altele pe care încă nu le cunoaştem, mai-marii agenţiei au decis şi umflarea schemei de şefi la redacţiile Informaţii Centrale şi Judeţene cu câte un adjunct.

Unul dintre adjuncţi, adus de Măria Sa Roşca Interimarul Perpetuu  personal, la ştiri interne, este chiar fosta sa secretară de la birou, Cristina Tatu, care a fost sponsorizată din banii agenţiei să termine pe la 40 de ani o facultate particulară şi care face teren ca jurnalist de vreo patru ani.

Domnul MSRIP, posesorul, începând din luna decembrie, a venerabilei vârste de 64 de ani, a avut cel mai nesimţit mandat din istoria unei instituţii de stat, cu excepţia BNR – de 11 ani (însă acela nu a fost un mandat nesimţit, că fără posesorul mandatului acum eram pe chituci), Măria Sa Roşca Interimarul Perpetuu nemaifiind reconfirmat în funcţie din anul 2008, de când premier încă mai era Călin Popescu-Tăriceanu.

Noi ce mai putem să spunem acum? Ne vedem pe astfel de subiecte despre jurnalismul eroic mai mult la rubrica Revista Pres(arilor), unde scriem despre jurnalişti din Burkina Faso care n-au mai mâncat de trei zile şi scriu din gropi bombardate articole despre mafiotul care conduce statul cu mâna puterii coloniale, ori despre jurnalişti strangulaţi manual cu mâna prin camere de hotel, ori despre alţii împuşcaţi în cap de sniperi angajaţi de guvern.

Dar tot mai des ne vedem şi ne vom vedea pe astfel de subiecte şi din România. Pentru că în acest moment a face presă de calitate la Agerpres ţine de jurnalismul eroic.

Comments