News‎ > ‎

StareaPresei.ro: Ioan Mihai Roşca se lansează cu Agerpres în grădinărit

postat 24 iul. 2011, 23:51 de Office Mediasind   [ actualizat la 22 aug. 2011, 04:37 ]

Ce achiziţii a făcut Agerpres-ul condus de Ioan Roşca: drujbe, capcane pentru cârtiţe, maşini de tuns iarba, aspirator de frunze, pomi, arbuşti, trandafiri, gazon~

Dacă nu ar fi purtat un nume, atunci ar fi trebuit să-l primească, mai mult ca sigur, pe cel pe care îl are actualul director al Agenţiei de presă Agerpres: Ioan Mihai Roşca.

FabuloJurnalism marca Agerpres: Autointerviu!

Achiziţiile făcute de acesta sunt absolut fabuloase şi dovedesc intenţiile pentru extensia de brand pe care vrea să o facă agenţiei actualul director, interimar din anul 2008, dar bine pus şi de neclintit (poate) din funcţie.

Directorul interimar al Agerpres se răzbună pe MediaSind

Spre exemplu, Beko a făcut extensia de brand pentru Arctic, care acum nu mai produce doar frigidere, ci şi aragaze. Dl. Roşca vrea probabil să lanseze Agerpres în afaceri pe piaţa grădinăritului. Logic.

Cităm dintr-un comunicat Mediasind:

“SJP a cerut conducerii AGERPRES să precizeze, conform Legii 544/2001, natura destinaţiei unor bunuri  achiziţionate de instituţie şi care nu au legătură cu obiectul de activitate al agenţiei, cum ar  fi drujbe, capcane pentru cârtiţe, maşini de tuns iarba, aspirator de frunze, pomi, arbuşti, trandafiri, gazon, etc.”

StareaPresei.ro a aflat din surse bine documentate care au dorit să-şi păstreze anonimatul de ce a cumpărat drujbe dl. Roşca: pentru a tăia stâlpii de la intrarea în redacţia Agerpres, pe care continuă să se afle avizierele MediaSind, cărora le-a dat interzis în sediu, aşa cum (nu) cere Legea Română.

Inspectia Muncii in control la Agerpres

Domnule Roşca, domnule Roşca… pilonii de fier-beton se dau jos cu dinamită, nu cu drujba.

Dar ce e Legea Română pentru unii? O prostie de dânşii inventată / numai pentru a fi încălcată. Şi încălcată. Şi iarăşi încălcată. Si din nou încălcată.

crashofcourse

Cât despre capcane pentru cârtiţe… ce e neclar? Nu e plin de cârtiţe la Casa Presei? E-he… Umblă cârtiţele în libertate, cu maşini tari sau moi, cu ochelari pe nas, ori cu plete, ori tunse perie, cu legitimaţiile de presă-n dinţi.

Maşini de tuns iarba? Am trecut acum câteva săptămâni pe-acolo şi am văzut cu ochii mei cum, prin pavajul spart, a început să crească iarba. Trebuie tunsă. Aspiratorul de frunze, spun surse (bine documentate, care au dorit să-şi păstreze, discret, anonimatul), ca şi pomii, arbuştii, gazonul şi trandafirii sunt destinaţi înfrumuseţării zonei.

Jurnalul

Se ştie că dl. Ioan Mihai Roşca este un mare iubitor de trandafiri.

Ioan Rosca, Agerpres: Nu stiu nimic despre Inspectia Muncii

Dar acestea sunt numai o parte dintre achiziţiile făcute. Altele altădată. Poate. În timp ce boşii Agerpres se lăfăie, angajaţii simpli pătimesc. Din nou ce spune Mediasind:

“[...]angajaţii  celei mai mari  agenţii de presă din ţară primesc cele mai mici salarii din mass-media (puţin peste 100 de euro) şi nu li se acordă drepturile prevăzute în  Contractul Colectiv din mass-media, plata orelor suplimentare şi a celorlalte sporuri, fiind consideraţi funcţionari publici şi nu angajaţi în mass-media – aşa cum solicită  şi Raportul misiunii în România a Federaţiei Europene[...]“

Dacă este să-l parafrazăm pe Caragiale, am putea spune cam asa: din această dilemă veţi ieşi.


Sursa: Artcol preluat din StareaPresei.ro

Comments