News‎ > ‎

StareaPresei.ro: Ioan Roşca de la Agerpres şi-a tras comisie de disciplină

postat 28 sept. 2011, 04:00 de Office Mediasind   [ actualizat la 28 sept. 2011, 04:04 ]

După ce s-a lansat cu Agerpres în afaceri cu agricultură şi silvicultură, iar când sindicatul l-a demascat a trecut la acţiuni de intimidare, scoţând de exemplu avizierele MediaSind pe stâlpii din faţa intrării în redacţie, Roşca a trecut la stadiul următor. A făcut o comisie de disciplină cu meşteşug.

MediaSind
Ioan Rosca, înconjurat de trandafiri

Aşa se întâmplă cu fiecare trandafir. Este indeajuns să ascultaţi această melodie. Se numeşte “Copacul şi viermele” şi este plină de învăţăminte. Ei bine, trandafirul iniţial, ca orice trandafiraş, avea spini.

La un moment dat, din aceşti spini au început să crească gheare. Din gheare au început să iasa viermi. Unii erau inelaţi, alţii erau plaţi. Cei mai periculoşi erau cei din urmă, pentru că era vorba despre tenii:

“Tenia (genul Taenia) în clasificarea ştiinţifică a animalelor este un gen care cuprinde mai multe specii de viermi laţi paraziţi, care au un scolex înarmat cu 4 ventuze şi cârlige.

Formele adulte ale teniilor parazitează intestinul subţire al carnivorelor din diverse specii, inclusiv omul, producând parazitozele grupate generic sub numele de teniaze”

Teniile au această chestie stranie, că se fac tot mai lungi, până când se întind în tot intestinul omului şi halesc tot ce mănâncă acesta, crescând mereu.

“Teniile adulte au corpul turtit, ca o panglică, de culoare albă sau alb-gălbuie, cu o lungime variabilă, de la 50 de centimetri la peste 10 metri, în funcţie de specie. Acesta este format din numeroase segmente, numite proglote.

La capătul anterior, mai subţire, se găseşte un cap rotund cu rol de fixare, numit scolex, prevăzut cu 4 ventuze şi o coroană de cârlige”

Aşa şi Roşca şi grupul său de proglote: s-au întins mereu mai mult şi au început să bage în ei tot ce venea de la buget pentru ANP Agerpres.

Iar când nişte impostori în lumea teniilor, ca Godinac şi ăştia de la MediaSind, deranjanţii ăştia care pun probleme şi nu tac, nu marşează, nu pun botul la slănină, vorbesc şi acţionează, atunci trecem la măsuri extreme. Că ne deranjează faptul că a chemat Inspecţia Muncii.

Par egzamplă, măi dragă, spune legea să facem o comisie de disciplină şi să-i punem la proţap pe cei care nu vor să încovoaie spinările şi merg cu Godinac ăsta de la MediaSind? Nici o problemă! Facem!

Scrie în lege că aceia puşi în discuţia comisiei ăsteia de disciplină trebuie să fie acompaniaţi de un apărător (adică de un avocat) şi sindicatul reprezentativ din care face parte trebuie să fie prezent? Scrie, dar ce, legile trebuie respectate? Nooo. Iac-aşa:

“(…) această Comisie de Disciplină a fost constituită ilegal pe baza unui Regulament Intern modificat de către membrii Consiliului Director, în data de 12.09.2011, cu încălcarea prevederilor art. 241 din Codul Muncii, art. 88 şi 101 al CCM din ANP Agerpres pentru perioada 2011 – 2013 şi art. 4 din Anexa la CMM din ANP Agerpres, deoarece atât angajaţii, cât şi reprezentanţii sindicatului semnatar nu au fost consultaţi în legătură cu prevederile discreţionare introduse în acest document (…)”

Aşa că Roşca ar fi înfiinţat o comisie de disciplină prietenă lui. Dar chiar şi membrii acestei comisii au defectat de pe linia trasată de comandantul suprem:

“(…) chiar şi membrii comisiei de disciplină, constituite ad-hoc de către Ioan Roşca, au refuzat să participe la această mascaradă, votând în unanimitate împotriva sancţionării membrului de sindicat (…)”

Ei, şi-acum ce urmează? Păi ce să urmeze, frate Bălcescule? Încă un proces pentru Caimacamul Roşca. Aferim! Trandafirii fac ghimpi, din ghimpi nasc viermi, dar o nouă primăvară va veni.

Articol preluat de pe site-ul StareaPresei.ro

Comments