News‎ > ‎

StareaPresei.ro: Justiţia obligă Agerpres să respecte Legea Română

postat 15 dec. 2011, 23:10 de Office Mediasind

Tribunalul Bucureşti a dat câştig de cauză Sindicatului Jurnaliştilor Profesionişti din Agerpres, care solicitase conducerii instituţiei să facă publice mai multe informaţii ce pot demonstra gestionarea frauduloasă a banilor publici în ANP Agerpres:

Solutie: Admite acţiunea în parte. Obligă pârâta să comunice informaţiile de interes public reclamantei în ceea ce priveşte furnizarea datelor din ultimul proces-verbal încheiat de inspectorii Curţii de Conturi şi cele din procesul-verbal încheiat de Inspecţia Muncii, suma anuală aflată la dispoziţia directorului general din fondul de premiere începând din iunie 2003 şi ponderea ei din totalul fondului de agenţie precum şi cele privind valoarea cheltuielilor pentru activitatea de prestări servicii din contractele pentru efectuarea de traduceri şi veniturile realizate în urma contractului de furnizare de ştiri pentru MAE. Respinge capătul de cerere privind acordarea de daune morale. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 13.12.2011.

Unii dintre angajaţii şi foştii angajaţi Agerpres au semnalat sindicatului din agenţie abuzuri în gestionarea fondurilor publice, comise de către directorul general interimar Ioan Roşca, împreună cu unele persoane din conducere.

Ioan Mihai Roşca, adăstând-ntre trandafiri

Pentru a clarifica acuzaţiile, pe 21 iulie 2011, sindicatul a solicitat conducerii Agerpres, conform Legii 544/2001 şi a prevederilor Contractului Colectiv de Muncă din ANP Agerpres pentru anii 2011 – 2013, să pună la dispoziţie o serie informaţii de interes public, vecine cu diferite nenorociri ce ar fi putut fi făcute de Administraţia Roşca la Agerpres, vizibile în comunicatul Mediasind).

După principiul “câinii mediasindează, caravana roşchează”, dl. Ioan Roşca se pregăteşte acu , frecându-se pe mâini prin cele ţări străine, stânga de dreapta şi viceversa, să înceapă să piardă nişte procese, pe care şi le-a făcut cu mânuţele domniei-sale, fără nici o logică.

Vincent Van Gogh avea motive serioase să umble noaptea cu o pălărie plină de lumânări aprinse: era pictor. Ioan Mihai Roşca este (teoretic încă) jurnalist şi şi-a dat foc la pălărie.

Nimeni nu l-a pus, de exemplu, să cumpere din banii Agerpres drujbe, greble, sape, capcane pentru cârtiţe, maşini de tuns iarba, aspirator de frunze, pomi, arbuşti, ca şi cum s-ar fi lansat cu agenţia de presă în afaceri în domeniul agronomiei.

Nimeni nu l-a pus să transforme Agerpres, una dintre cele mai vechi şi respectabile instituţii de presă din România, înfiinţată încă din anul 1889, acum două secole, pe vremea jurnalistului IL Caragiale, în feuda sa proprie.

Asemenea abuzuri se plătesc, dacă se vor dovedi a fi adevărate, cu aceeaşi naturaleţe cu care eşti ejectat de natură în vidul Galaxiei. Unde-ţi este locul, pe post de praf stelar.

Articol preluat de pe StareaPresei.ro

Comments