News‎ > ‎

StareaPresei.ro: Neonazismul la el acasa, ori despre noua legislatie a muncii

postat 13 ian. 2011, 01:48 de Office Mediasind
Ieri a fost o zi horror pentru mine. Sa ne intelegem asupra unui fapt simplu: nu ma gandesc la mine. Mi-am propus pe cat posibil ca de-acum incolo sa nu mai practic munca dependenta (ca sa ma exprim ca la Legea Romana) de jurnalist cu contract individual de munca, angajat cu carte de munca de catre o institutie de presa.

FOTO: TheHipHopDemocrat

Cu alte cuvinte, modificarile la legislatia muncii nu ma mai pot afecta direct sau cel putin asa ma voi stradui de-acum incolo sa fac sa stea lucrurile. Pentru a nu mai avea un contract individual de munca inregistrat la Inspectia Muncii, cu patroni dintre care majoritatea nu respecta oricum legislatia actuala a muncii.

citeste si: Ultima varianta a proiectului Legii Codului de Dialog Social

Ca sa nu mai fiu nevoit sa lupt cu boardul editorial, populat cu prea multi mistreti si mistretoaice cu priviri tampe, pentru a avea dreptul sa invoc clauza de constiinta.

Noua legislatie a muncii pare a fi scoasa din filmele SF despre regimuri despotice, in care dreptul la libera exprimare este infractiune si se pedepseste prin lege, iar jurnalistul este un pitifelnic de serviciu al mafiotilor, ori al statului mafiot care il platesc/plateste.

Noua legislatie a muncii desfiinteaza Ramura Mass-Media. Chiar asa, ce aveam noi nevoie sa fim ramura? Nu ne zicea domnul Cristian Tudor Popescu de ani de zile ca jurnalistul este salariat la patron si trebuie sa faca exact ce-i spune acesta, pentru ca are un contract – si punctum? Ne zicea.

citeste si: Propuneri guvernamentale batjocoritoare de modificare a Codului Muncii

La revedere Cod Deontologic! Adio Contract Colectiv pe Ramura Mass-Media! Ascunsi in marsupiul caldut al transnationalelor, patronii nostri de presa asteapta, dardaind si frecandu-si mainile, clipa in care celebrul lor “nu-ti convine? pleaca la altul!” va fi legiferat de catre cupla Basescu – Boc.

Cred ca Basescu si Boc au cedat intre doi mari factori de presiune. Pe de o parte, o opozitie filo-rusa, amenintand sa inhate puterea in plina criza si sa ne scoata la periferia unei Uniuni Europene care se intreaba daca mai exista sau euro kaput.

Pe de alta parte, in plina criza bugetara generata chiar de aceasta opozitie iresponsabila si subminatoare, presiunea extraordinara a FMI, fara de care ne indreptam spre faliment cu tara, in incapacitate de plati.

citeste si: Propunerile MediaSind de modificare a legislatiei muncii

Iar in spatele FMI, transnationalele, cerand vehement flexibilizarea legislatiei muncii sau banii din acordul stand-by nu vor mai veni. Jocul cinic si calculul lucid este clar, vizibil: Basescu si Boc au trebuit sa aleaga si au decis sa taie in carne vie, sacrificand romanii, pentru a incerca sa salveze tara in care traiesc acestia, in ansamblul ei.

Sa fiu clar inteles: cred sincer ca in acest moment capii statului nu puteau sa faca altceva decat au facut, dar inainte ar fi putut sa faca mult mai multe. De exemplu, sa micsoreze sarcina banilor de la FMI, contractand PWC, E&Y ori Deloitte, pentru un macro-audit al institutiei guvernamentale (lucru pe care il tot spun din anul 2005 incoace).

Apoi sa esentializeze institutia guvernamentala romaneasca, sa o eficientizeze la maximum, nu sa taie cu bardaca halci de oameni si mai ales halci de salarii, asa cum au facut, orbeste, in ultimul moment, in lipsa unui audit institutional.

Lucrurile sunt deci impartite. Nu e, in opinia mea, nici cum spun talibanii de la RTV si A3, dar nici nu-s guvernantii nostri far’de greseala. Iar din toata aceasta poveste cei care suferim suntem tot noi, oamenii obisnuiti.

In acest timp, nazismul de pe piata muncii se instaureaza in Romania ca la el acasa. Am cunoscut un domn care acum doi ani si jumatate imi spunea ca locurile de munca nu trebuie sa fie in zone verzi, cu flori, cu cer senin.

Nooo, cerul nu trebuie sa se vada, trebuie sa fie mult ciment, geamurile de la birouri mici, aer conditionat, nu din cel natural si ciment pamantiu, cenusiu, vinetiu. Astfel oamenii se vor concentra mai bine, vor munci mai eficient.

Acesta este neonazismul din spiritul caruia s-a intrupat actuala legislatie a muncii, aflata in stadiul de proiect. Sa ne fereasca Dumnezeu de efectele ei pe termen lung, pentru ca vom deveni vinetii.

Sursa: Articol scris de Florin Budescu pentru  StareaPresei.ro

Comments