News‎ > ‎

Stejărel Olaru, consilierul şefului SRR, declarat incompatibil

postat 22 dec. 2015, 23:49 de Office Mediasind   [ actualizat la 22 dec. 2015, 23:51 ]
Stejărel Olaru
, fost membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune şi fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, în prezent consilier al preşedintelui SRR, Ovidiu Miculescu, a fost declarat în stare de incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate. (vezi aici)

În data de 8 noiembrie 2013, Sindicatul Unit al Salariaţilor Radio România, organizaţie afiliată la FAIR - MediaSind, a sesizat  Agenţia Naţională de Integritate, pentru a cerceta dacă Stejărel Nicolae Olaru (foto), membru în CA al SRR şi secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, se află în stare de incompatibilitate ca urmare a exercitării simultane a funcțiilor de membru în cadrul Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune și administrator al S.C. STANDARD PROIECT MEDIA S.R.L.

Stejărel Olaru este unul dintre membrii CA ai SRR care, alături de şeful SRR, a girat abuzurile împotriva salariaţilor Radioului Public, votând mai multe măsuri care au transformat instituţia într-o feudă politică. MediaSind,împreună cu principalele organizaţii  naţionale şi internaţionale din mass-media a solicitat, în nenumărate rânduri,  Comisiilor de Cultură şi Mass-Media din Parlament, să ia măsuri pentru sancţionarea abuzurilor din Radioul Public. Din nefericire, până în prezent nu s-a luat nicio decizie. În acest timp, cu complicitatea unor politicieni, abuzurile în Radioul Naţional s-au  înmulţit. (vezi aici)

Departament Comunicare


COMUNICAT - INCOMPATIBILITATE - OLARU STEJĂREL NICOLAE, MEMBRU ÎN CADRUL C.A. AL S.R.R.

22 decembrie 2015
 
Agenția Națională de Integritate a constatat faptul că OLARU STEJĂREL NICOLAE s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 04 februarie 2011 – 28 ianuarie 2013, ca urmare a exercitării simultane a funcțiilor de membru în cadrul Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune și administrator al S.C. STANDARD PROIECT MEDIA S.R.L.
 
OLARU STEJĂREL NICOLAE a încălcat, astfel, dispozițiile art. 84, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu funcţia de […] administrator […] la societăţile comerciale […]”, coroborate cu dispozițiile art. 99, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „membrilor consiliilor de administraţie şi ai […] Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune li se aplică […] regimul incompatibilităţilor prevăzut […] pentru miniştri şi, respectiv, secretari de stat […]”.
 
Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. OLARU STEJĂREL NICOLAE nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.
„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaþiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară si se sancþionează potrivit reglementării aplicabile demnitătii, functiei sau activitătii respective […]”.
„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.
Agentia Natională de Integritate îsi exercită atributiile cu respectarea principiilor legalității, confidentialității, impartialității, independentei operaþionale, celerității, bunei administrări, precum si al dreptului la apărare. 
 
AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 22 decembrie 2015