News‎ > ‎

Ştiri de Cluj.ro: Concedieri masive la Transilvania LIVE. Paszkany îşi dă afară angajaţii!

postat 5 mar. 2013, 23:39 de Office Mediasind   [ actualizat la 5 mar. 2013, 23:42 ]
Transilvania LIVE a început să dea afară oamenii. În cursul zilei de luni şi marţi, au fost deja disponibilizaţi circa 20 de angajaţi.

 

Cei care au fost puşi pe liber sunt, în special, angajaţi de la tehnic. Noul management al postului de televiziune, format din Sabin Gherman şi Lucian Danciu, a decis, la recomandarea lui Arpad Paszkany, că echipa trebuie mult subţiată. Din cei peste 100 de angajaţi mai trebuie să rămână cel mult 30.

 

Foarte mulţi oameni din echipa redacţională au plecat de bună voie în ultimele săptămâni, rămânând foarte mulţi angajaţi la tehnic, fără de care emisia de 24 ore a postului neputând fi asigurată.

 

Vasile Dâncu despre situaţia Transilvania LIVE. Urmează disponibilizări şi o grilă micşorată

 

Pentru că înţelegerea cu Digi TV a căzut, iar postul Transilvania LIVE nu va mai fi vândut, Arpad Paszkany a decis că echipa trebuie restructurată, dar şi emisia trebuie mult diminuată. Astfel, Transilvania LIVE va deveni un post local şi va avea o emisie de cel mult 6 ore pe zi.

 

Transilvania LIVE se va închide? Înţelegerea cu Digi TV a picat

 

Promotorul fuziunii cu Digi TV a fost Vasile Dâncu, care s-a retras, însă, din proiect în luna ianuarie 2013, ca urmare a unei răfuieli cu Arpad Paszkany. Dâncu a declarat pentru Știri de Cluj că înţelegerea cu Digi a căzut, urmând ca el să facă toate demersurile pentru a deschide la Cluj o staţie finanţată de Zoltan Teszari, patronul gigantului Digi. 

 

Contractele de muncă ale angajaţilor Transilvania LIVE erau pe o oră sau pe patru ore pe zi şi pe suma minimă permisă de lege. Restul salariilor erau primite de angajaţi prin alte forme.

 

Concedierile de acum se fac prin reducere de activitate, au precizat unele surse din interiorul televiziunii.


Sursa: ŞtirideCluj.ro