News‎ > ‎

Un nou membru din conducerea Radioului Public acuzat de incompatibilitate!

postat 4 nov. 2013, 03:22 de Office Mediasind   [ actualizat la 4 nov. 2013, 03:24 ]
După ce Agenţia Naţională de Integritate l-a declarat incompatibil pe Ovidiu Miculescu, preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune SRR (vezi aici), după ce Sindicatul Unit al Salariaţilor Radio România a sesizat instituţia de control în legătură cu un posibil conflict de interese în care s-a aflat Maria Ţoghină, membru în Consiliul de Administraţie SRR, (vezi aici), un alt membru din conducerea Radioului Public este suspectat de incompatibilitate.

Sindicatul Unit al Salariaţilor Radio România, afiliat FRJ MediaSind, a sesizat astăzi, 4 noiembrie 2013, Agenţia Naţională de Integritate pentru a cerceta dacă Ileana Savu, membră în Consiliul de Administraţie al SRR şi director administrativ la Regia Autonomă de Transport Bucureşti  RATB se află în stare de incompatibilitate. Conform art. 99 din Legea nr. 161/2003,  funcțiile de membru în ”Consiliul  de Administrație” şi în ”Comitetul  Director” ale Societăţii Române de Radiodifuziune  fac parte din categoria funcțiilor de demnitate publică și a funcțiilor publice de autoritate.

Menţionăm că în data de 28. 10. 2013, acelaşi sindicat a sesizat ANI  pentru a cerceta prezumtiva incompatibilitate a membrilor Comitetului Director al SRR,  Maria PintiliePetru  Ursache şi Savu Cristian Traian, persoane care ar deţine şi funcţii de administratori în diverse societăţi comerciale (vezi aici).

Este regretabil faptul că în ciuda protestelor naţionale şi internaţionale ale societăţii civile (organizaţii profesionale şi sindicale, personalităţi de marcă din cultura română, etc.) Puterea politică  tolerează numeroase  abuzuri şi  acte de corupţie în Radioul Public.

Departament Comunicare FRJ MediaSind

Sesizarea o puteti accesa pe blogul organizaţiei sindicale SUSROMANIA